- Jeg er 95 prosent kurert

TAR PENNEN FATT: Istedet for å fikle med en sigarett, signerte Barack Obama en ny tobbaksreguleringslov denne uken.

TAR PENNEN FATT: Istedet for å fikle med en sigarett, signerte Barack Obama en ny tobbaksreguleringslov denne uken. Foto: (Getty Images)

Selv USAs president sliter med å stumpe røyken...

24.06.09 16:32

(SIDE2): Da Barack Obama nylig ble konfrontert med sin fortid som røyker, innrømmet den nyvalgte presidenten at han fortsatt sprekker en gang i blant.

- Jeg vil si jeg er 95 prosent kurert. Det hender jeg faller av vogna, men jeg røyker ikke daglig, sier en lattermild Obama.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Denne loven handler ikke om meg
Presidenten undertegnet nylig en ny lov i beste Dagfinn Høybråten-ånd, som skal sørge for at amerikanske myndigheter får større kontroll over hvilke ingredienser som benyttes i tobakkprodukter. I tillegg skal det informeres bedre om hva sigarettenes virkelig inneholder, og reklame for tobakksprodukter rettet mot barn og unge blir forbudt.

- Denne loven handler ikke om meg, men om den neste generasjonen, sier hobbyrøykeren selv.

VIDEO: Se Obama snakke om nikotinsuget her

- Jeg hater det
Hans kone Michelle uttalte for en tid siden til «60 Minutes» at hun påtar seg æren for at hennes mann nå (nesten) er røykfri.

- Jeg hater det. Det er derfor han har sluttet. Jeg er stolt av å si at det var jeg som avslørte ham som røyker. Han kunne jo ikke være en røykende president, mener fru Obama.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.