RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er absurd og fjollete

Sist oppdatert:
Hun beskriver seg selv om en absurd og fjollete komiker. Hun heter Linda Mahala Mathiassen.

(SIDE2): Onsdag starter Stand Up-festivalen 2006 og fredag skal Linda Mahala Mathiassen bidra med sine morsomheter på to show.

- Det er sabla stas at jeg fikk være med på gallaen, smiler den blide 27-åringen til Side2.

Fra galla til stafett
I fjor var hun nemlig med blant årets nykommere. I år ville hun ta steget videre, og fredagens gallakveld er et skritt i riktig retning.

- Helt klart. Og så skal jeg rett fra galla-showet til stafetten, så da er jeg sikkert kjempegiret. Jeg føler alltid for å gjøre mer standup rett etter jeg går av scenen, så det blir nok veldig bra, smiler hun.

Hun kommer fra en liten sørlandskomunnene som heter Åseral. Det er ca. 900 innbyggere der og strekker seg over 800 kvadratkilometer.

- Og så er det fire bedehus, et par kirker og et kapell der, opplyser hun.

Opplært av Dagfinn
Hun har drevet med både revy og teater, og gikk for noen år siden på et stand up-kurs i regi av Dagfinn Lyngbø.

- Det var på den tiden da han akkurat var i ferd med å slå igjennom. Men prestasjonsmessig overbeviste jeg ikke så veldig mye, minnes hun.

Mathiassen kom til Oslo i 2001 og har blant annet jobbet som sentralborddame og i resepsjon.

- Nå fremover blir jeg å se her på Latter. Som komiker liker jeg absurde og fjollete ting. Jeg tror også jeg når ut til både gutter og jenter. Målet mitt er nå ut til hele verden, ler hun ambisiøst.

klemmer til Torjussen
- Selv ler jeg av tv-serien Little Britain, figuren Alan Partridge, Janne Rønningen, Hege Schøyen og Christer Torjussen, innrømmer hun.

Da Side2 snakket med Torjussen forrige uke sa han også mye fint om deg. Hvor mye betalte du for det?

- Jeg har gitt han mange klemmer, ler Mathiassen.

Christer Torjussen:- Det verste er klærne

Hvorfor tror du det er så kvinnelige stand up-komikere?

- Det blir flere og flere av oss. Men det å stå på en liten scene å være morsom er kanskje ikke noe for de fleste jenter. Vi vil heller være mer dramatisk. Tror ikke det har noe med at vi ikke er morsom å gjøre. På teaterhøyskolen er det flere kvinnelige søkere enn mannlige, men det er ikke fordi mennene er dårligere skuespillere, forklarer hun.

Oppfordring
Til slutt kommer hun med klok og ikke minst riktig oppfordring.

- Jeg anbefaler folk som ikke vet hva stand up er til å komme en tur og se hva vi driver med. Mangfoldet er så stort. Det er ikke bare en mann med dress som står opp og ned og skal være morsom. Altfor mange tror stand up er sånn og sånn, sier hun mens hun gestikulerer med armene.

- Ta en tur, enten nå under festivalen, eller på en vanlig klubbkveld da det er flere komikere på scenen. Jeg tror skeptikerne kan bli positivt overrasket, avslutter den blide sørlandsjenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere