RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ted S. Warren (Ap)

- Jeg er akkurat som alle andre

Sist oppdatert:
«Superhelt» avslører sin identitet. Andre «superhelter» er imidlertid lei av mediemagneten.

Den selvutnevnte «superhelten» Phoenix Jones måtte forrige torsdag stille i et rettsmøte i den amerikanske byen Seattle. Phoenix Jones, eller Benjamin Fodor som han egentlig heter, er siktet for overfall mot fire mennesker.

Fodor hevder selv at han bekjempet kriminalitet i Seattle da han sprayet ned fire personer med pepperspray natt til søndag i forrige uke.

Avslører sin identitet
Superhelten stilte i rettsmøtet i full kostyme, som er en sort og gul gummidrakt med hette. Men Phoenix Jones valgte å avsløre sin egen identitet til pressekorpset utenfor rettsbygningen.

- Jeg er også Fodor, sa 23-åringen til pressen.

- Jeg er også en far. Jeg er også en bror. Jeg er akkurat som alle andre. Den eneste forskjellen er at jeg bestemte meg for å utgjøre en forskjell ved å bekjempe kriminalitet i mitt nabolag og mitt område, sa Fodor.

Fodor er foreløpig ikke tiltalt, ettersom politiet vil gjennomføre flere vitneavhør. 23-åringen ble løslatt mot en kausjon på litt over 25.000 kroner.

Kritiseres av «kolleger»
Både politiet og andre superheltkolleger begynner nå å irritere seg over at Fodor er litt for ivrig i sin bekjempelse av hverdagskriminalitet. Mange mener mediemagneten er altfor raskt ute med å bruke pepperspray og elektrosjokk mot potensielle forbrytere.

- Jeg har ikke noe personlig imot ham (Fodor), men han har gjort en del ting som strider mot kjerneverdiene til miljøet og superheltene, sier en annen superhelt, Mr. Ravenblade, til The Seattle Times.

De siste årene har det vokst fram en stor bevegelse bestående av amerikanere som kler seg opp i kostymer for å bekjempe hverdagskriminalitet. Bevegelsen går under navnet Real Life Superhero (virkelighetens superhelter), og det er anslått at det finnes mellom 300 og 400 medlemmer.

- Bevegelsen vokser i omfang
De patruljerer et titall amerikanske byer, og ser ut til å vokse i omfang, skriver The Seattle Times.

- Jeg har jobbet med dette i to år, og det ser ikke ut som at de er i ferd med å forsvinne. For hver person som prøver seg som superhelt, men gir opp, så er det to nye som dukker opp, sier Tea Krulos, en journalist fra Milwaukee som skriver bok om fenomenet.

Krulos har møtt 75 superhelter under forarbeidet til boken.

Nedenfor kan du se videoen av hendelsen hvor Phoenix Jones sprayer ned fire personer med pepperspray.

Phoenix Jones Stops Assault from Ryan McNamee on Vimeo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere