*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er en klyse

Sonen-Simen elsker folk med selvtillit, og legger ikke skjul på at han er en stor klyse. Se hans ti siste motekjøp her.

30.06.06 19:48

STORT BILDESPESIAL LENGER NED
(SIDE2): Han innrømmer at han er en klyse. Han mener at han er veldig mye mer opptatt av utseende enn gutter flest, og bruker dobbelt så mye penger på fashion enn andre på hans alder. Han elsker jenter med selvtillit - men han hater armystilen.

Som profilert programleder i Sonen på TV2, må Simen Askjer også tåle mer dritt enn de fleste.

Hvordan klarer han det?

Rett og slett ved å gi faen.

- Homser kan ikke kle seg
- Jeg har alltid vært opptatt av å skille meg ut, men vil ikke at det skal være noe skrik om oppmerksomhet. Jeg har blitt kalt homo siden jeg ble kompiser med homser da jeg var 16 år. Nå har jeg gitt opp å si at jeg ikke er homo. Homsene selv tror også at jeg er homo. Jeg har bare så mye femininitet i meg. På jobb vil seerne ha en reaksjon, derfor gir jeg litt faen. Mine ordentlige venner vet hva og hvem jeg er uansett, forteller Simen til Side2.

Så påpeker han.

- Homser kan ikke kle seg engang, så jeg tar det ikke som et kompliment at folk tror jeg er det.

Har du noen gode tips til menn som vil få en bedre stil da?

- Hvilken pris og stil du velger er uavhengig av hvor bra det ser ut. Det viktigste er å kjøre en gjennomført stil. Mange gutter i Norge tenker ikke på helheten, men velger bare enkelte plagg de liker. Mitt råd er å tenke fra topp til tå. En gjennomført stil er både riktig og viktig, mener Simen.

Så legger han til.

- Gutter har blitt mye mer opptatt av mote de siste årene, men jeg synes tilbudene er for dårlige her i Norge. Med veldig få unntak er det kun en butikk som har klær jeg liker, og det er Zenon på Aker Brygge. Favorittmerket er John Richmond. Designeren har kule klær med de riktige detaljene og bra snitt, skryter Sonen-programlederen.

Se Simens ti siste motekjøp her:

1. Klokke fra Red Monkey
- Red Monkey-klokkene er hotte i USA nå. Brad Pitt og David Beckham har frontet de. Klokkene er store med artige detaljer. Inni denne klokken er merket rispet inn for hånd, så alle klokkene er unike.

2. Solbriller fra Prada
- Mange vil kanskje rynke på nesen av disse brillene, fordi de ikke er som alle de andre store trendy brillene akkurat nå. Men jeg elsker pilot-looken. Jeg kjøper ikke klær fra Prada, fordi det blir for tradisjonelt for meg, men tidløse solbriller er greit å ha. Jeg kjøper sikkert tre-fire par briller i året.

3.Skulderveske fra Louis Vuitton
- Denne vesken har jeg kjøpt i Australia, ved Surfers Paradise. Jeg har egentlig aldri følt at jeg må ha en Louis Vuitton-veske, men jeg liker de og synes de har bra kvalitet. Helt bevisst valgte jeg en veske som ikke har det mest kjente LV-mønsteret. Det er praktisk med en veske til å legge alle tingene mine i. I tillegg er det en bra accessories som fullfører hele antrekket.

4.Jakke fra Costume National (C’N’C)
- Denne kjøpte jeg også i Australia. Jeg liker detaljene, også har den et tynt og sommerlig stoff. De røde stingene passer perfekt til Louis Vuitton-skjerfet. Jakken er kul til jeans.

5.Sko fra John Richmond
- Disse skoene er kule. Det er litt bohemstil, med flettene og spenna. Skoene kan brukes både til jeans og dressbukse, og bryter opp en dandy stil. Jeg hadde de faktisk i et bryllup for ikke så lenge siden.

6. Jakke fra Yves Saint Laurent
- Det hvite antrekket er bevisst siden hvitt er sommerfargen. Denne jakken kjøpte jeg i Santa Cruz på Tenerife. Det er forresten en fantastisk flott by. Jeg likte egentlig ikke jakken da jeg kjøpte den, så den har blitt hengende i skapet ett par måneder. Nå liker jeg den mer og mer. Den har litt av uniformstilen, og jeg liker detaljene.

7. Hvit skjorte fra John Richmond
- En blanding av lin og bomull er deilig om sommeren. Skjorten skal være krøllete. Kragen er sykt kul, litt sånn Kina-inspirert. Alle knappene må være knept for å få frem detaljene. Den er bare dritkul, sier Simen.

8.Jakke fra Just Cavalli
- Om sommeren er det mye partyer og familiesammenkomster, og da passer denne jakken perfekt. Den passer til et halvpent antrekk, og er fin med en hvit t-skjorte inni. Det må selvfølgelig være en t-skjorte med v-hals. Det blir et rent og stilig sommerantrekk.

9. Jakke fra Frankie Morello
- Jeg har alltid sagt mye stygt om army-stilen, og synes bare ikke det er noe fint. Men denne jakken har et lite preg, som er akkurat passe. Det rutete mønsteret er litt Burberry-inspirert. Jeg elsker lappene. De er selvironiske – Frankie Morello bør få mye kreditt nettopp fordi han tør. Denne jakken gir meg en følelse av litt catwalk-look.

10. Skinnjakke fra John Richmond
- Generelt har jeg fått et sykt kick på jakker, og har sikkert kjøpt meg åtte-ni stykker bare det siste halvåret. Det er dyrt, men skinnjakker holder jo også lenge. I tillegg er denne jakken sort. Den har også mange kule detaljer, spesielt med den grå glidelåsen på armene og merket på ryggen. Den sitter jævli bra på, sier han.

Den er litt rocka. Er det den stilen du liker best?

- Jeg liker den rocka stilen. Det er egentlig litt vanskelig å si hvilken stil man har, men jeg liker rocka og preppy. Dandy høres ikke så bra ut, så jeg kaller det heller preppy. Men rocka er det kuleste, mener han.

Les flere motesaker her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.