RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christine Magelssen Bergby (Fredrikstads Blad)

- Jeg er ensom, og vil derfor nå finne venner og en reisepartner

Jan Henrik Melby (57) har blitt mobbet så lenge han kan huske.

(Fredrikstads Blad) - Jeg har følelser selv om jeg er overvektig og er handikappet. Det virker som det er noen som ikke forstår det, og det er virkelig sårende, sier Jan Henrik Melby.

Savner å være ute blant folk
For 13 år siden fikk han hjerneslag, det lammet hele venstresiden hans. Men han trent seg opp, og har følelse i hele kroppen. Selv om han fortsatt har problemer med venstre fot og bein.

– Jeg kan gå litt, men sitter for det meste i rullestol. Men jeg er også overvektig, så jeg orker ikke like mye som tidligere. Og det er nettopp det folk kan kommentere, noe som sårer meg veldig, forklarer han.

Melby forteller at han har blitt mobbet siden han gikk på barneskolen, og at det er noe som har preget han gjennom hele livet. For det meste holder han seg for seg selv, men han savner å være aktiv og ute blant folk.

– Sa jeg var for fet til å vise meg offentlig
– Noen har sagt til meg at jeg er for fet til å vise meg offentlig. De er ikke klar over hva slike kommentarer gjør med et menneske. Jeg er ikke et glaneobjekt bare fordi jeg er overvektig og handikappet. Jeg vil prøve å klare meg mer selv på sikt, og finne noen som kan hjelpe meg litt med nettopp dette, sier Melby.

Tidligere fikk han mye hjelp av søsteren, men hun døde for to år siden, og etter det har det vært en vanskelig tid for 57-åringen.

Han får hjelp av hjemmesykepleien en gang om dagen, de hjelper til med kroppsvask og slik at Melby kommer seg opp i rullestolen.

– Jeg vil gjerne klare meg uten hjemmesykepleien, men jeg er avhengig av hjelp til dusjing. Så jeg er nødt til å benytte meg av den hjelpen de kan tilby. Det verste er egentlig å være ensom.

Vil reise mer
Melby forteller at han alltid har elsket naturen og ikke minst fiske. Det er noe han ikke har fått gjort noe av de siste årene. Det samme gjelder reise.

– Jeg har ikke vært lenger enn Danmark. Og jeg kunne så gjerne tenkt meg å reise til både Tyskland, England, Russland og Frankrike. Også har jeg en drøm om å få reise til USA og Canada før jeg blir 65 år. Men da trenger jeg noen å reise sammen med.

57-åringen er derfor på leting etter en venn og en reisepartner. En som han kan reise sammen med, men som også kan være en samtalepartner og venn her hjemme også.

– Det er kanskje et litt spesielt ønske, men jeg har alltid hatt vanskelig for å få venner. Men jeg trenger også hjelp til noen grunnleggende ting, slik som kroppsvask. Derfor er det litt vanskelig å finne noen å reise sammen med, forklarer Melby.

Ingen respons på kontaktannonse
Han har tidligere satt inn kontaktannonser flere steder, men han har ikke fått respons fra noen.

– Det er jo veldig leit at jeg ikke har fått noe svar. Så jeg håper at jeg nå kan finne noen. For jeg er en veldig snill og hyggelig mann, men det blir ensomt i lengden. Jeg kunne for eksempel tenkt meg å dra ut og ta en kaffe med noen. Eller bare snakkes jevnlig. Det er så lite som skal til.

Han har ingen krav om at personen skal være assistent eller ha noen form for utdannelse innen helsesektor, selv om han trenger noe hjelp i hverdagen. Det eneste han vil er at det er en person som er snill og hyggelig, og som gjerne har litt humor.

– I tillegg er det viktig at personen er hensynsfull og medmenneskelig. Også er det viktig for meg at personen aksepterer meg for den jeg er. Jeg har blitt mobbet gjennom hele livet, nå vil jeg møte personer som aksepterer meg og som kan være en hyggelig samtalepartner. Også hadde det vært fint om personen kunne litt om data, for der er jeg helt blank, legger han til med et smil.

Vil du komme i kontant med Melby? Send en mail til Christine.bergby@f-b.no, så videreformidler hun kontakt.

Les flere saker fra Fredrikstads Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere