*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er flau og skammer meg

Foto: Tom Mihalek

Mulig presidentkandidat sparker topprådgiver etter broskandale i New Jersey, USA.

09.01.14 21:31

(Nettavisen/NTB): Guvernør Chris Christie i den amerikanske delstaten New Jersey er en aktuell republikansk presidentkandidat ved valget om tre år.

Flere analytikere mener han har en god sjanse til å vinne republikanernes nominasjonsvalg, og dermed stille mot demokratenes presidentkandidat.

Nå står han imidlertid midt oppi en potensiell skandale.

Christie gir en av sine mest betrodde medarbeidere sparken etter avsløring av at en bru ble delvis stengt for å ramme en politisk rival.

Skapte trafikkaos
Den republikanske guvernøren havnet i hardt vær etter at det ble kjent at hans medarbeidere med vilje skapte trafikkaos ved en travel bru mellom New Jersey og New York.

Nå har Christie sparket Bridget Anne Kelly fra stillingen som nestsjef for staben hans.

- Jeg er kommet hit for å be innbyggerne i New Jersey om unnskyldning. Jeg er flau og skammer meg over hva noen av mine folk har gjort, sa Christie på en pressekonferanse torsdag.

Sperret kjørefelt
Tre kjørefelt på George Washington-broen ble plutselig sperret i september. Det førte til massive trafikkorker i fire dager.

Bakgrunnen for stengningen var at den demokratiske borgermesteren i byen Fort Lee, Mark Sokolich, ikke ville støtte Christies kampanje for å bli gjenvalgt i fjor.

Torsdag meldte New York Times at påtalemyndigheten i New Jersey vil etterforske saken.

Christie hevder at han ikke visste noe om hevnaksjonen, og at han er ført bak lyset av sine egne medarbeidere.

Anbefalt av Kissinger
Allerede en stund før presidentvalget i 2012, ble Christies navn nevnt som en mulig, seriøs kandidat. Til og med legenden Henry Kissinger skal ha oppfordret Christie til å stille som kandidat i 2012-valget. Men New Jersey-guvernøren lot altså være.

Christie terget på seg mange republikanere på høyresiden da han hyllet president Barack Obamas raske respons i forbindelse med hjelpearbeidet etter orkanen Sandys herjinger på østkysten i 2012. Christie omfavnet Obama da sistnevnte besøkte det orkanrammede New Jersey, og flere republikanere mente at dette bidro til at Mitt Romney tapte valget.

Selv om Christie ble operert for overvekt i fjor, så sliter han fortsatt med helsen. Dette kan by på problemer for ham ved et eventuelt presidentvalg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.