- Jeg er glad for at Fabian inviterte meg

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

Bjørn Einar Romøren glimrer med sitt fravær i Lahti, men har fått et plaster på såret.

07.03.10 15:32

FROGNERPARKEN (Nettavisen): Rundt 8000 skiglade barn, og dobbelt så mange foreldre har samlet seg i Frognerparken søndag for å delta på Barnas Holmenkolldag. Det er Oslo kommune og Skiforeningen som står bak arrangementet, som i år er blitt flyttet fra Holmenkollen til Frognerparken.

Fabian Stang er én av de mange osloborgerne som har tatt turen til Frognerparken for å nyte solskinnsdagen sammen med skibarna.

Til tross for at det er barna som er i hovedfokus i Frognerparken, så får også hovedaktøren i ukens mest omtalte sak litt oppmerksomhet fra Oslo-ordføreren.

Forsoning
Ordføreren har tatt et initiativ til forsoning etter at Bjørn Einar Romøren trosset Oslo kommunes ønske om at Anette Sagen skulle være første hopper ut av den nye Holmenkollbakken, og inviterte Romøren til Barnas Holmenkolldag som et plaster på såret.

Romøren ble som kjent utestengt fra to skirenn som følge av det mye omtalte hoppet tidligere denne uken.

- Jeg var ordentlig sinna, men så har Bjørn Einar tatt sitt ansvar og han har bedt om unnskyldning, og han har fått sin straff. Og da tenker jeg at verden kan går videre, sier Oslos ordfører Fabian Stang til Nettavisen.

En gråtkvalt Romøren holdt en pressekonferanse etter hoppfadesen hvor han beklaget overfor det norske folk. Likevel har media, ulike sportsaktører og bloggere kjørt et knallhardt løp mot Romøren de siste dagene.

Nå mener ordføreren at det er på tide å legge saken bak seg.

- Jeg har stor sans for folk som tør å be om unnskyldning og innrømmer at de har gjort noe dumt. Han vet å kunne be om unnskyldning og han ønsker å gå videre, så da er jeg opptatt av å kunne gjøre det, fortsetter Stang.

Strålende fornøyd
Romøren selv er strålende fornøyd over å kunne være til stede på Barnas Holmenkolldag. Han setter stor pris på ordførerens invitasjon.

- Det var veldig hyggelig, og det setter jeg stor pris på, sier skihopperen til Nettavisen.

Romøren synes ikke det er under omstendighetene spesielt vanskelig å gå glipp av hopprennet i Lahti.

- Akkurat som jeg har det nå, og med den skigleden som er blant alle barna her, så er det bedre å stå her i sola sammen med masse barn, som bare elsker å gå på ski, istedenfor å se på vimplene i Lahti, sier Romøren.

- Er dette et lite plaster på såret?

- Det var veldig hyggelig å kunne komme hit i dag, og at det var Fabian som inviterte meg. Det setter jeg veldig pris på, og jeg koser meg veldig, sier Romøren.

Videre sier skihopperen at han er overveldet av oppmøtet og skigleden til barna.

Her er bildene fra skidagen:

2964

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.