*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er glad han er tatt

Foto: Overvåkingskamera (-)

Sønnen til den drepte politimannen Arne Sigve Klungland, Kjetil Klungland, sier han vil treffe Nokas-siktede Jusuf Hani (28).

25.08.09 14:31

- Jeg tenker at når tiden er inne, så kan det være at jeg skal treffe ham. Når den tid kommer, sier Kjetil Klungland til Nettavisen.

Sønnen til avdøde politimannen Arne Sigve Klungland sier han ble informert om pågripelsen like før det ble kjent for media.

Hvorfor Jusuf Hani valgte å melde seg for norsk politi er ukjent. Stavangerpolitiet og hans forsvarer, Abdelilah Saeme, vil holde pressekonferanse klokken 18 tirsdag for å informere om pågripelsen.

- Håper han får lettet sin samvittighet
- Jeg er glad for at han er tatt, mest for hans egen del. Jeg håper han kan få lettet sin samvittighet, og håper han er rolig i det valget han nå har gjort om å melde seg, sier Klungland til Nettavisen.

- Jeg håper også han bidrar til å løse eventuelle uklarheter i saken, sier sønnen.

Han åpner også for å treffe den siktede 28-åringen.

Har truffet flere
Klungland har truffet flere av de som er dømt for Nokas-ranet og for å ha tatt livet av hans far.

- Jeg ønsker ikke å gå ut med hvem jeg har truffet, men jeg har truffet flere av dem, og det har vært viktig for meg, sier Klungland til Nettavisen.

Kjetil Klungland har tidligere bekreftet overfor Rogalands Avis at han har møtt Kjell Alrich Schumann, mannen som har erkjent at han avfyrte de dødelige skuddene mot faren.

Sønnen til Arne Sigve Klungland har tidligere uttalt at han ikke føler hat, men at han ønsker at ranerne skal forstå hvor mye sorg de har påført familien.

Meldte seg
Jusuf Hani meldte seg for norsk politi på mandag. Han sitter nå i varetekt. Ifølge politiet vil han snarest mulig bli avhørt. Hani har vært siktet i Nokas-saken siden 2004.

Svenske-albaneren Jusuf Hani er den eneste av de 12 Nokas-ranerne som har vært på frifot. De andre som var direkte innvolvert i ranet er enten i fengsel, eller døde.

Han var en av pengeplukkerne som var med David Toska inn i banken.

Stakk fra Stavanger
Bare timer etter at de 12 ranerne slo til mot Norsk Kontantservice (NOKAS) tellesentral i Stavanger den 5. april 2004, kjørte Jusuf Hani og domfelte Ikmet Kodzadziku ut av Stavanger. Deres flukt fra byen har senere blitt dokumentert gjennom flere overvåkingskameraer. De to kjørte også rett gjennom sperringene politiet hadde satt opp.

Nettavisen har tidligere skrevet «Nokas-raneren som gikk fri» om Jusuf Hani.

Mens hans venn Ikmet Kodzadziku ble arrestert i Gøteborg kort tid etter ranet, fikk politiet aldri tak i Hani.

Både Hani og Kodzadziku er tilknyttet Naser-ligaen i Gøteborg, og var tidligere kjent blant annet fra skuddvekslinger mellom kriminelle i Gøteborg. Deres sjef, Naser-Dzeljilji, ble for øvrig skutt i Gøteborg i 2006.

Etterlyst internasjonalt
Kodzadziku hevdet hele tiden at han og Hani hadde vært i Stavanger i forbindelse med et narkotikasalg. Dette ble han ikke trodd på under rettssakene i Stavanger.

Advokat Abdelilah Saeme er offentlig oppnevnt forsvarer for Jusuf Hani. Saeme var også forsvareren til Ikmet Kodzadziku under Nokas-saken.

Politiet sier at de ikke vil gi ytterligere kommentarer side før pressekonferansen som vil bli avholdt i Auditoriet på politihuset i Stavanger klokken 1800.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med advokat Abdeliah Saeme, men uten å lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.