*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er glad i klær

Foto: Elin Reitan (Side2)

- Men det trenger ikke nødvendigvis å være fashion, sier Triana Iglesias.

19.08.10 10:18

OSLO SENTRUM (Side2): Når et kjent navn skal vise sine selvdesignede klær, blir gjerne kjendisoppmøte stort. Dette var i alle fall tilfelle da Nadya Khamitskaya, kjent som ekspertdanser i TV 2- serien «Skal vi danse», viste sin vår- og sommerkolleksjon for 2011.

- Min kolleksjon er inspirert av menneskets sjel. Jeg tegnet og lagde den i en veldig spesiell og emosjonell tilstand. Jobben med denne kolleksjon har vært min reddende engel for å ikke drukne i tanker og gå gjennom den tiden. Jeg måtte distansere meg fra lekende, flørtete, pyntet og festlige kjoler fra min første kolleksjon, men alle kjolene har likt konsept med «indre body», som tilpasser seg til kroppen, sa Khamitskaya til Side2 tidligere denne uken.

Se bilder av motevisningen i bildekarusellen nederst i saken!

Kjendis på catwalken
På nyåpnede Hilton Double Tree Hotel, midt i hjertet av Oslo, inviterte nemlig Khamitskaya til motevisning for sitt klesmerke Venti Uno, og påfølgende etterfest. Dette så ut til å lokke publikum, for oppmøte var stort.

Og som seg hør og bør på kjendisspekkede visninger, dukket det også opp en kjendis på catwalken. Denne gangen var det bokseren Cecilia Brækhus som skinte med sitt nærvær, kanskje ikke så overraskende siden Khamitskaya har spesialdesignet et antrekk som Brækhus skal bruke i sin neste VM-kamp.

Følger ikke trendene slavisk
Triana Iglesias, sist sett som programleder for TV 3-serien «Paradise Hotel», hadde også tatt turen til Hilton, men ikke for å gå på catwalken.

- Jeg gleder meg til visning. Jeg er jo her fordi jeg kjenner Nadya fra «Skal vi danse», sier Iglesias, til Side2, og forteller at hun også skal få med seg Fam Irvolls visning.

Iglesias innrømmer at hun ikke er noen utpreget fashonista, men som jenter flest er hun opptatt av mote.

- Klær er ganske viktig for meg. Jeg er glad i klær, men ikke nødvendigvis fashion. Jeg følger ikke trendene slavisk, sier hun, og legger til at hun synes norsk mote virkelig har tatt seg opp de siste årene.

SAMLESIDE: LES ALT OM MOTEUKA HER!

- Mote er viktig
Et noe mer overraskende kjendisfjes å se under moteuken er «Tomme tønner»-regissør og skuespiller, Leon Bashir. Vi kan ikke dy oss med å spørre hvordan han har havnet midt opp i motesirkuset, da vi møter han, og hans entourage.

- Det samme spør jeg meg selv om, sier Leon Bashir og ler høyt.

Han har satt seg komfortabelt ned på en av sofaene i hotellets avslapningsområder, og legger villig ut om hva mote betyr for han.

- Mote er viktig for meg. En dag kan det virke som jeg er en vestkantsoss, men så en annen dag kler jeg meg helt getto, sier Bashir spøkefullt.

Cato Zahl Pedersen i salen
Foran catwalken er trengselen stor, og det er varmt inne i de vakre lokalene. Ved små bord sitter kjendiser som Lene Alexandra Øyen og Anne Rimmen og nipper til rosévin, mens publikum venter spent på at showet skal begynne.

Her finner vi også Cato Zahl Pedersen, som snart er aktuell som kjendisdanser i «Skal vi danse». Han er her for å støtte opp om sin dansekollega, og har tatt med seg både kona og dansepartneren på motevisning.

- Jeg er ikke veldig opptatt av mote, men jeg må jo støtte opp om Nadiya, forklarer Zhal Pedersen.

Hvor mye kjenner du til Nadiyas design?

- Jeg hører at klærne hennes er veldig funksjonelle og naturlige, og det definerer jo det jeg bruker når jeg er i naturen, sier han, og kan avsløre at opptrappingen til «Skal vi danse»-debuten er i full gang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

SIDE2 MENER:
Med bare føtter og vått hår skred modellene nedover catwalken på tå. Med dette virket det som om Nadiya Khamitskaya ville komme nærmere naturen med sin siste Venti Uno-kolleksjon. Den dansende designeren debuterte under moteuken i februar i år, og oppfølgerkolleksjonen hadde et noe annet stiluttrykk enn det første hun serverte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var fortsatt kjoler og selskapsklær som sto i fokus, men det virket som om designeren hadde valgt å satse på et litt mer stilrent og sofistikert uttrykk denne gangen. Forrige gang var ikke Side2 spesielt imponert over syteknikkene og snittet til den dansende designeren, men dette var noe forbedret.

Det er fortsatt en viss enkelhet i snittet, men det virker som designeren har funnet mer fram til sin stil - for hun lykkes bedre denne gangen. Farge og materialvalg er mye riktigere, og kolleksjonen fremstår som romantisk og kvinnelig.

Fargeskalaen var fokusert rundt det blå, hvite og turkise - behagelige farger for sommerbrun hud.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

SE BILDER FRA VISNINGEN HER:

3634

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag