*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er ikke noe prakteksemplar, men har heller aldri bedt om folks tillit

ENGASJERT: - Jeg innbiller meg at hvis du er tatt for hasjrøyking, så har du et problem med å bli gjenvalgt, sier TV2s sportsanker Davy Wathne. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

TV2s Davy Wathne mener en narkosiktet Høyre-politiker er det siste Erna Solberg trengte nå.

28.02.14 15:03

- For meg kan du bruke heroin, hasj eller kokain. Det interesserer meg ikke. Men du får et problem hvis du ber velgerne om tillitt, og fundamentet ditt er tillit fra velgerne, sier sportsanker Davy Wathne til Nettavisen.

Det Wathne sikter til er pågripelsen av Høyres stortingsrepresentant Erik Skutle (24) fra Bergen, som torsdag ble siktet for å ha brukt narkotika.

Les også: Høyre-politiker siktet i narkosak

- Jeg refser jo ingen
Den engasjerte bergenseren har kastet seg inn i debatten om Høyre-politikeren på Twitter, og trekker paralleller til tidligere stortingsrepresentant Henning Warloe (H).

Warloe var for halvannet år siden også innblandet i en narkotikasak, og ble dømt for befatning med narkotika.

- Men saken har en forhistorie. Bergen Høyre er knapt ferdige med martyren Henning Warloe, skrev Wathne fredag morgen, noe Warloe likte dårlig:

- Den skinnhellige og selvrettferdige refseren Davy er ute igjen. Hva galt har jeg gjort denne mannen? skrev Warloe, som Nettavisen omtalte tidligere fredag.

Les egen sak: - Hva vondt har jeg gjort denne mannen?

- Politikeren er vel ikke helt uten skyld og ansvar? I lys av Warloe-skandalen virker dette tåpelig, skrev Wathne også.

Men selv hevder sportsankeren at han ikke refser noen med sine utbrudd.

- Jeg refser jo ingen. Det er en enkel konstatering. Det er en mann som har fått velgernes tillit, og som har gjort noe som er nesten like dumt som Henning Warloe, sier Wathne til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

REAGERER: Tidligere stortingsrepresentant Henning Warloe (H) reagerer på karakteristikkene fra Davy Wathne.


- Du har et problem

Wathne hevder at Warloe rett og slett ikke forstår poenget hans.

- Warloe skjønner ikke hva dette går i. Hvis du er en pølsemaker er dette uinteressant, men jeg tror du har et problem om du er valgt politiker for Høyre i Bergen og røyker hasj, sier han, og legger til:

- Dette er en personlig meningsytring. Det betyr jo ingenting for verken Høyre eller Warloe hva jeg mener, sier Wathne.

Han påpeker at han ikke er Høyre-mann, men at han etter å ha bodd 60 år i Bergen har en klar formening om hvordan partiet opplever de to sakene.

- Bergenske Høyre er mer konservativt enn kanskje Høyre i deler av Oslo. Jeg innbilder meg at hvis du er tatt for hasjrøyking, så har du et problem med å bli gjenvalgt. Det er bare det jeg mener, sier han.

Les også: - Jeg har sviktet mine nærmeste

- Jeg er ikke noe prakteksemplar
Han vektlegger at han absolutt ikke ønsker å moralisere.

- Jeg er ikke noe prakteksemplar, men jeg har aldri bedt om folks tillit. Jeg har ikke blitt valgt til noe. Det er det som er forskjellen, sier Wathne, før han fortsetter:

- For meg kan Skutle leve som han vil. Men etter Warloe-saken burde Skutle skjønt at det ikke var lurt. Han slåss for fri cannabisbruk, men burde kanskje først kjempe for en legalisering, og så bruke det, sier han.

- Du går langt og karakteriserer Warloe som en martyr, hva legger du i det?

- Henning Warloe har blitt en forfulgt martyr. Han er blitt valgt av mennesker som har hatt tillit til han, men han er ikke forfulgt. Han har sviktet mennesker som har trodd på han, sier Wathne.

Les også: Flere fra Høyre tatt i narkosaken

- Dette var det siste Erna trengte
Han mener den siste sikelsen er dårlig nytt for statsministeren.

- Dette var det siste Erna Solberg trengte akkurat nå. En ny, ung og lovende politikere fra byen hennes tramper ut i noe som er straffbart, sier Wathne.

Warloe ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Nettavisen.

Les også: - Kan bli et nådestøt for karrieren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.