RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ikke overrasket

Foto: Vegar K. Vatn (SCANPIX Vegar K. Vatn)
Sist oppdatert:
Fotografen som ble koblet til Kongo-saken håper å bli sjekket ut av saken.

Drammens-fotografen Rune Folkedal (41) ble i august utpekt av aktor som sjefen for Tjostolv Moland og Joshua French og deres oppdrag i Kongo.

Skeptisk
- Jeg er ikke overrasket over at de nå er kjent skyldige i drap og spionasje. Jeg håper bare ikke det er gjort på et bevisgrunnlag som ligger på et nivå med det omtalte bildebeviset av meg. For da vil ikke dommen være mye troverdig, sier Folkedal til Nettavisen.

Les også:Begge funnet skyldig

Et MMS-bilde av Folkedal, iført et militært hodeplagg og med pekefingeren rettet mot Sentral-Afrika, ble et tema i retten og lagt fram som bevismateriale av aktor. Bildet skal være tatt i 2006 på en fest og sendt til Torgeir Friksen, som Folkedal trodde befant seg i Kongo. Sjef for det drammensbaserte sikkerhetsfirmaet SIG (Special Intervention Group) var derimot i Sverige.

Mobilen som mottok bildet ble senere brukt av Moland og French i Uganda og ble så med inn i Kongo. Rune Folkedal kjenner ingen av de to tiltalte og bildet har bare ikke blitt slettet etter at mobilen skiftet eier.

Spesielt og rart
- Det føles veldig spesielt og veldig rart å være en del av bevismaterialet mot de to i Kongo.

For Folkedal oppleves det også merkelig at ingen under drapsetterforskningen i Kongo har tatt kontakt med han for å få denne koblingen avkreftet.

- Hør her! Dette stemmer ikke. Så enkelt kunne det vært for meg å kommentere påstandene som er lagt fram, poengterer Folkedal.

Han har heller ikke hørt noe fra UD i sakens anledning.

- Jeg vet jo lite om saken og er oppdatert bare gjennom media, men saken skal sikkert ankes. Da blir vel det meste undersøkt bedre og bildet av meg sjekket ut av saken, sier Folkedal.

Mobilbilder på avveie
Under domsavsigelsen i Kisangani i Kongo tirsdag var fotografen selv på jobb for Drammens Tidende.

- Det er jo et snodig sammentreff at jeg nå er ute på en jobb om mobilbilder på avveie. Vi er på besøk hos en videregående skole i Drammen der elevene blir informert om mobilbilder og mobbing. Jeg er vel et godt eksempel på at mye kan gå galt, presiserer Folkedal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere