*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er ikke så opptatt av å vinne

Foto: Privat / Ørjan Nilsson

Andrine Alver kåret til Miss Teen Norge 2008. Til høsten står resten av verden for tur.

14.03.09 09:46

(iBergen.no) I juni i fjor stakk Andrine Alver (16) av med seieren i den norske skjønnhetskonkurransen for tenåringer. I juli deltar bergenseren på Miss Teen World.

Se bildene og les mer fra Miss Teen Norge 2008 her.

- Vanskelig
- Jeg skal delta i Miss Teen World til høsten og jeg gleder meg veldig. Jeg aner ikke hva sjansene mine er, jeg har snakket med noen andre jenter i Norge som har vært med andre år, og de sier det var vanskelig, sier Alver til iBergen.no.

Hun kan være den siste tenåringsmissen Norge sender til verdensfinalen.

10-årsjubileum avlyses?
Den hjemlige konkurransen er det nemlig ikke sikkert at det blir noe av i 2009.

- Noen prosentvis antakelse for årets finale vil jeg ikke spekulere i men kan gi deg et svar etter påske, sier arrangør Charles Hodne ved Modellhuset.

Miss Teen Norway har blitt arrangert hvert år siden 1999, men ifølge Hodne har arrangørene nå en gjennomgang av strukturen på hele Miss Teen Norway

Ifølge nettstedet missteenworldwide.com skal årets finale holdes i Trinidad og Tobago 25. juli.

Fikk kontrakt før konkurransen
De ti deltakerne som var i finalen i fjorårets Miss Teen Norway kjempet også om en modellkontrakt med Modellhuset Model Management i Bergen som også arrangerte konkurransen. Alver hadde allerede kontrakt med Modellhuset før konkurransen.

- Jeg hadde kontrakt med Modellhuset før Miss Teen. Jeg har fått noen gøye jobber, men det er begrenset hvor mange jobber som finnes for jenter under 20 år, sier hun og legger til:

- Jeg tror noen av de som bestiller en modell til en jobb ser veldig positivt på at jeg har vunnet Miss Teen Norway. Likevel tror jeg at det kommer til å åpne seg mange flere dører etter Miss World, både i Norge og internasjonalt.

- Ikke så opptatt av å vinne
At den internasjonale finalen går av stabelen over ett år etter at hun vant i Norge ser Andrine Alver ikke negativt på.

- Jeg tror at det var en god ting at det var så lenge til fordi vi må ha et talent som vi skal fremføre på scenen.

De drøyt 50 deltakerne skal visstnok ikke bare se pene ut.

- Dommerne ser ikke bare på hvordan vi går på catwalken, eller på talentet. Men også hvordan vi er med barn, hvor god vi er til å lage mat, hvor god vi er i idrett osv. Jeg er ikke så opptatt av å vinne, tror det kommer til å bli en kjempeopplevelse, understreker hun.

Les flere nyheter på iBergen. no:Politiet stoppet jacuzzi-fest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.