- Jeg er ikke singel lenger

Foto: (Jørgen Berge, Nettavisen)

Knut Arild Hareide (38) røper at han har fått seg kjæreste.

26.04.11 15:28

Fredag åpner KrFs landsmøte i Trondheim, og da er det en nyforelsket Knut Arild Hareide som overtar ledervervet etter Dagfinn Høybråten.

- Jeg er ikke singel. Jeg har fått kjæreste, røper Hareide overfor Nettavisen.

- Det gjør meg glad
Hareide er tydelig fornøyd med sin utkårede.

- Selvfølgelig synes jeg det er veldig hyggelig. Det gjør meg glad, sier Hareide smilende.

Han forteller at forholdet er ganske så ferskt.

- Det har vart i en relativt kort periode. Vi har vært sammen i noen måneder, sier den påtroppende KrF-lederen, som ikke ønsker å si noe mer om hvem kvinnen er, eller hvordan de ble sammen.

- Trenger ikke si alt
Som KrF-leder vil Hareide oppleve mer fokus nettopp på privatlivet, og han sier at han har en blandet følelse knyttet til det.

- Det kjennes litt blandet. For det er klart at jeg forstår at folk som hører meg, og har hørt meg i mange politiske saker, også ønsker å bli litt kjent med meg som person. Samtidig har jeg også behov for å ha mitt privatliv, sier Hareide, og fortsetter:

- Så jeg aksepterer at det vil være en spenning der, at folk har behov for å både kjenne til politikken jeg står for, men også meg som person. Men jeg har tenkt at jeg skal være meg selv i den rollen, sier han.

- Du har ikke snakket så mye om privatlivet ditt tidligere. Vil du gjøre det mer nå som du blir partileder?

- Jeg tenker som så at jeg må gjøre det som er riktig for meg. Jeg vil nok være forsiktig, men jeg er opptatt også av å svare på de spørsmålene jeg får. Men det er ikke alt jeg trenger å si, sier Hareide til Nettavisen.

Les også: - Nettavisen fikk meg til å fremstå som komiske Ali

- Jeg har ventet lenge
Nyheten om sin nye kjæreste forteller Hareide om rett etter at han og Dagfinn Høybråten har møtt pressen i forkant av helgens landsmøte, der Høybråten går av og Hareide tar over ledervervet.

- Gleder du deg til å bli KrF-leder?

- Jeg har jo gått og ventet i en ganske lang periode. Det ble jo ganske tidlig klart at Dagfinn ikke ville ta gjenvalg, og etter en tenkepause landet jeg på at dette har jeg lyst til. Så har det gått seks-sju måneder, og nå er jeg klar for å gå inn i lederrollen, til å sette mitt preg på KrF og reelt kunne styre, sier Hareide.

- Hvordan blir du som partileder?

- Det er jo veldig vanskelig å gi et veldig presist svar på det. Men jeg ønsker selvfølgelig å opptre som en samlende partileder rundt KrF. Jeg har erfaring fra næringslivet, fra store organisasjoner der, og det er erfaring jeg vil ta med meg, sier han, og legger til:

- Men jeg vet jo ikke hvordan det blir i den rollen. Det er jo også noe jeg synes er spennende, som partileder i KrF så står du opp og du vet ikke hvordan den dagen blir, sier Hareide.

- Har større ambisjoner
Det er ingen hemmelighet at KrF sliter på meningsmålingene, og at Hareide har en stor jobb å gjøre for å snu trenden.

38-åringen er likevel optimist.

- Jeg tror det er viktig å prøve å skape en begeistring i KrF-organisasjonen, at vi greier å stå samlet. Da kan vi få vist til det norske folk hva som bor i dette politiske partiet, og som jeg tror har en langt større mulighet for en større bredde enn det vi får til i dag, sier Hareide.

Han tror de i årene frem mot stortingsvalget i 2013 må være forberedt på å ligge på en oppslutning på 5-6 prosent.

- Men min ambisjon er høyere enn det, påpeker han.

- Så vil du tippe valgresultatet for KrF ved stortingsvalget i 2013?

- Nei, det vil jeg ikke gjøre. Men at vi gjør et bedre valg enn i 2009, det vil være mitt mål, sier han.

Ved stortingsvalget i 2009 fikk KrF en oppslutning på 5,5 prosent, og fikk 10 mandater inn på Stortinget.

- Ikke for store forventninger
Hareide sier han ikke føler at det er for store forventinger knyttet til ham.

- Jeg føler det er en positiv forventning, men ingen forventning om at jeg skal være noen Messias. For jeg tror KrF-organisasjonen er ganske realistiske. De ser at det kommer til å være behov for veldig hard og tøff jobbing.

- Å få fram de politiske sakene vil være jobb nummer en, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.