*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er ingen morder

Foto: Ole-Johnny Myrvold/Glåmdalen

Den tiltalte 24-åringen i bildrapssaken i Kongsvinger sier at han ga den avdøde til å hoppe av panseret.

13.01.11 21:25

Et av vitnene som torsdag forklarte seg, sa at hun hadde blikkontakt med Lise-May Varild like før hun ble kastet av bilpanseret, skriver Glåmdalen.

– Jeg skjønte at dette ikke ville gå lenge, og at det ikke ville gå bra. Jeg tenkte at jeg måtte komme meg raskt til stedet, og hjelpe henne da hun falt av, forklarte et kvinnelig vitne i Glåmdal tingrett torsdag.

-Så tragisk som det får blitt
Rettssaken ble innledet i Glåmdal tingrett onsdag med blant annet tiltaltes forklaring, åstedsbefaring og de første vitneforklaringer.

Tiltalte var tydelig preget av situasjonen. Han tok flere pauser da han forklarte seg for retten i går, og ble også tydelig irritert på aktors detaljrike utspørring.

– Det er så tragisk som det får blitt, jeg skjems virkelig for det jeg har gjort. Jeg har tenkt mye på barna hennes, jeg kan bare tenke med meg selv om dette hadde skjedd mora mi, sa han blant annet.

Vitneforklaringer
Dagen i dag går med til en rekke vitneforklaringer. Da vil også både den medisinske og og den tekniske sakkyndige forklare seg.

Fredag slipper bistandsadvokaten til når det gjelder oppreisning/erstatning til de etterlatte, fulgt av aktors og forsvarernes prosedyrer.

Aktor er statsadvokat Arne Ingvald Dymbe, forsvarer er advokat Fridtjof Feydt, mens Geir Langhelle er oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte.

Dommer/rettens administrator er sorenskriver Vegard Sunde, som har med seg to lekfolk som meddommere.

Dom vil falle senere i måneden

Les flere saker fra Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.