*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er ingen «ny Cindy»

- Mange kaller med den «nye Cindy Hovde». Men jeg er meg selv, smiler semifinalisten Cindy. Se bilder, video og intervju.

22.02.06 13:20

(SIDE2): Onsdag skal de siste åtte semifinalistene kjempe om to nye plasser i Idol-finalen. Trønderjenta Cindy Selven Røe (18), som av flere er utpekt som en av kveldens favoritter, både gruer og gleder seg til å stå på Idol-scenen.

- Jeg tør ikke tenke på hvor mange som skal se meg på tv. Da blir jeg bare nervøs, smiler hun.

Den sjarmerende ungjenta imponerte stort under audition i Trondheim, der hun sang Witney Houston-låta «I wanna dance with somebody».

Dommerne lovpriste både den dype og varme stemmen - og hennes sjarmerende smil. Engelskuttalen var det eneste de kritiserte.

- Jeg har ikke orket å øve på engelsken. Den blir jo uansett ikke bra, ler Cindy.

- Kom hjem og vær russ!
Gladjenta har sitt siste år på musikklinja på Orkdal videregående skole. Dermed er det snart tid for russefeiring. Skulle Cindy klare å hevde seg i Idol-toppen, blir det full krasj: Idol-finalen finner nemlig sted 19. mai - to dager etter at russetida er over!

Russebussen kjøpte Cindy og vennegjengen allerede i fjor sommer. Avgangseleven er mer enn klar til å slå seg løs i russetiden - uansett hvor langt hun når i Idol.

- Vennene mine har gitt meg streng beskjed om at jeg må komme hjemover til Orkdal til russetiden, sier Cindy.

- Men om jeg faktisk kommer så langt, er Idol selvsagt førsteprioritet. Da må jeg bare få tilsendt russeklærne til Oslo, så får jeg i hvert fall vært russ én dag! ler hun.

«Den nye Cindy»
Trønderjenta har ofte blitt sammenliknet med fjorårets finalister, blant annet Jorun Stiansen og Cindy Hovde. Både VG og Se og Hør kaller henne «den nye Cindy». Det har hun liten forståelse for. 18-åringen vil være seg selv.

- Vi har knapt noen ting til felles, utenom navnet og opprinnelsen, sier Cindy, som er adoptert fra Filippinene.

Synger helst foran mange
Foruten å gå på musikklinjen har hun blant annet deltatt i skoleopptredener og vært med i russerevy.

- Jeg er ikke redd for å stå på scenen, fastslår hun.

Hun synes det med bedre å synge foran hundetusenvis av tv-seere enn noen få mennesker:

- Når jeg synger foran få mennesker er det som om de kan se gjennom meg, og vite akkurat hva jeg tenker. Da er det best å ikke være tissetrengt, smiler Cindy.

Ikke merket favorittstempelet
Side2s Idol-panel har allerede utpekt Cindy som en av favorittene. Selv synes hun det er litt rart, men føler ikke mer press av den grunn.

«Da er det best å ikke være tissetrengt!»

Cindy om å stå på scenen

- Vi har jo allerede sett at mange favoritter ikke har gått videre til finalen, påpeker hun.

- Har du det som skal til for å vinne hele Idol?

- Tja¿ Jeg synes jeg kan synge, og er jo en blid jente! Det spørs litt hva folk vil ha – vinnerne har jo vært så forskjellige hvert år.

- Vivian vinner
Trønderjenta har funnet sine favoritter blant de foreløpige Idol-finalistene:

- Det må jo bli Vivian og Siri Helene – de er jo trøndere begge to! Og ikke minst veldig dyktige og snille. Men Vivian har nok størst sjanse til å vinne, spår hun.

Onsdag kveld følger foreldrene stolte med når hun skal på Idol-scenen i Nydalen Studios.

- Men mamma tør ikke å være der under avstemningen, hun sier hun kommer til å begynne å gråte uansett hvordan det går... ler Idol-håpet.

Se Idol på TV 2 onsdag kl 20.00 og resultatene kl. 21.55.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag