*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er jo ikke hjernedød

Både Kathrine Sørland og missegeneral Geir Hamnes slår tilbake mot den bitende kritikken fra modellmamma Eivor Øvrebø. Si din mening.

03.03.05 00:36

(SIDE2): - Jeg skjønner ikke hva hun har imot meg, sier en engasjert Sørland til side2.no.

Sørland synes slike kommentarer som at «hun er jo ikke mye fotogen, stakkars» er helt unødvendige.

- Dette har overhodet ikke noe med saken å gjøre, mener hun. Jeg har aldri kalt meg en toppmodell, ei heller sammenlignet meg med Tyra Banks. Det er media som kaller meg toppmodell. Min jobb er å være programleder. I tillegg har jeg med meg en fagjury som stiller med ekspertisen, presiserer Sørland.

Urettferdig
Hun føler det er urettferdig når bransjen kritiserer henne for at hun ikke har tilstrekkelig erfaring som modell. Solajenta forteller at hun har jobbet som modell i ti år og åtte av dem for Prestige Modellbyrå i Stavanger.

Debatten raser - si din mening

Som tenåring dro hun to ganger til Milano i skoleferien for å prøve lykken, noe som er svært vanlig i bransjen. Hun gikk på en rekke castinger som førte til strøjobber blant annet for tv og magasiner.

Sørland valgte til slutt å reise hjem for å prioritere skolen, men var glad for at hun fikk muligheten til å prøve seg i utlandet.

Lært mye
- Jeg har lært mye opp gjennom årene og er jo ikke hjernedød heller, uttaler hun. Det som skjer i utlandet interesserer meg og jeg er alltid villig til å lære mer.

Hun forteller videre at TV3 mente at hun passet til jobben med den bakgrunnen hun hadde og da hun fikk tilbudet ble hun veldig glad.

- Det passet perfekt for meg siden jeg er interessert i mote og har jobbet mye med det. Også vil jeg jo gjerne fortsette å jobbe med tv.

På viddene - igjen
Missegeneral Geir Hamnes reagerer også sterkt på lederen i Team Models uttalelser.

- Når man velger en programleder, selv ikke til et slikt program, er det ikke nok å ha et bra utseende. De krav som stilles til en programleder er helt andre enn de man må oppfylle om man skal kunne ta seg godt ut på bilder og på en catwalk. En modell trenger ikke si ett kløyva ord, mener Hamnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tv 2

- At Eivor Øvrebø mener Kathrine ikke er fotogen får stå for hennes regning, det er ikke første gang Øvrebø er på viddene. I hennes verden er det kun plass for radmagre og unge jenter. Det er slike som henne som bidrar til slankehysteri, påpeker han overfor side2.no.

Hamnes forteller videre at verdens største nettside for missekonkurranser, Global Beauties, kåret Kathrine i 2002 til den mest fotogene det året med stemmer fra mer enn 700.000 personer over hele verden.

Missegeneralen mener Sørland har bevist at hun løste programlederjobben i Top Model på en fortreffelig måte.

- Kathrine har vært den mest profilerte norske kvinne i sin genré de siste par årene. Hun har i tillegg vist at hun kan TV, at hun er godt likt hos publikum og hun hadde allerede rukket å bli en av profilene til kanalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag