*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er nok i toppsjiktet i verden

Foto: (Bergensavisen)

Bergenser med selvtillit fikk jobb i Facebook.

29.09.11 21:26

Øyvind Sean Kinsey (28) har landet drømmejobben. Fra å jobbe knallhardt for å få sitt eget firma på beina hjemme i Bergen, er han nå klar for en lukrativ stilling i selveste Facebook.

- La meg si det sånn: De betaler bra, og jeg har råd til å kjøpe det jeg trenger for å bo der borte, sier Kinsey til BA.no.

I neste uke drar han til San Francisco. Men hva skal han gjøre der?

Komplisert

Det enkle svaret: Han skal endre på funksjonaliteten i Facebook.

- Det er en komplisert problemstilling som kan være vanskelig å forstå, men det handler om å tilføre funksjonalitet til nettsider, men uten å fire på sikkerheten.

- Jeg har jobbet med problemstillingen gjennom mange prosjekter, og da jeg fant en løsning valgte jeg å lage den slik at også andre kunne benytte den, begynner Kinsey.

Har du en særdeles spesiell jobb i utlandet? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Dette er jobben

Dette er noe utviklere har balet mye med, uten å finne noen god løsning, ifølge Kinsey. Og fortsetter, med egne ord, en mer detaljert forklaring:

- Det er et sett med metoder for å kommunisere på tvers av domener internt på en nettside. En sentral komponent i såkalte «Mashups», hvor en kombinerer innhold fra flere kilder, og for integrasjon av tjenester som for eksempel kommentarsystem, «tweet this»-knapper og andre sosiale komponenter fra nettsteder som Twitter, Disqus, LinkedIn eller Facebook.

- Før «post Message» nylig ble introdusert med HTML5-standarden, var slik kommunikasjon effektivt blokkert av hensyn til brukerens sikkerhet, og utviklere måtte ty til en kombinasjon av komplekse krumspring, gjerne med store forskjeller mellom nettlesere og versjoner. Disse metodene åpnet gjerne sikkerhetshull, var ustabile, eller rett og slett for vanskelig å ta i bruk for utviklere flest.

- Open Source prosjektet easyXDM pakker inn alle disse metodene på en sikker måte, og tilbyr utvikleren den samme funksjonaliteten som ’post Message’ gjør, samt en del ekstra som støtte for RPC, som igjen er med å gjøre utvikling av slike typer tjenester svært enkelt.

Prosjektet danner fundamentet til tjenester levert av mange kjente tjenester, noe som gir prosjektet kredibilitet i forhold til nivå av sikkerhet, funksjonalitet og brukervennlighet. Utviklere kan dermed spare mye tid samtidig som de får en sikrere løsning.

- Toppsjiktet i verden

Og 28-åringen vet hvorfor verdens største nettsamfunn vil ha ham:

- Jeg vet at jeg er god på det jeg gjør. Jeg er nok i toppsjiktet i verden på akkurat det jeg driver med, men jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle havne i denne situasjonen.

- Det er fortsatt litt uvirkelig, selv om jeg snart reiser, smiler han.

Hele historien finner du i BAs papirutgave.

Gjør deg klar for nye Facebook

Nye Facebook er snart over oss alle, og du kan allerede nå få muligheten til å få de nye funksjonene. Nettavisen har allerede testet den, og her er våre første tips.

1. Lag et tøft toppbilde

Det folk kommer til å se først inne på din profil er nå et stort toppbilde, slik du ser under. For å sørge for at dette blir morsomt, tøft eller søtt (alt etter hva du ønsker å oppnå) er det greit å bruke en fast størrelse. Profilbildet ditt vil legge seg litt over, og vi har derfor laget et mal som også gir en liten skygge til profilbildet. Du kan laste ned ned her. Hvis du har photoshop kan du bruke denne.

Under har vi lekt oss litt med whitespace. Ikke sikkert det er det tøffeste, men Darth Vader er jo tøff uansett.

Klikk på bildet for å forstørre.

2. Rensk opp i timelinen din

Tidslinjen din til høyre på profilen, som du ser over, vil være noe folk klikker på. Det er mye rusk og rask der for oss alle, så en liten opprenskning i angivelsen av datoer på skoler, arbeidsplasser og annet er nok på sin plass.

3. Ta bort morsomheter

Som du ser over har denne artikkelforfatteren prøvd å være morsom i angivelsen av hvor man har studert og hvor man bor. Det kan jo være moro, men da blir jo både kart og annet litt rart.

4. Sjekk hva du liker

De siste tingene du liker vil vises på profilen din, som man ser over liker jeg Smash og The Walking Dead. SIden dette gir et inntrykk av deg kan det jo være greit å rydde opp litt. Du kan jo for eksempel like Side3?

5. Rusk opp i bildene dine

Det blir mye lettere å finne bildene dine, og selve bildeoversikten blir mye mer oversiktlig, fordelt på år. Ta en runde og fjern tags, og fjern bilder fra arkivet for å gjøre det litt bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

6. Fjern gamle statusoppdateringer

Siden disse også blir utrolig mye enklere å finne kan det være greit å grave litt i gammel rask.

Klikk på bildet for å forstørre.

7. Sjekk innstillingene dine

Husk at statusoppdateringene dine kan være satt til default å være offentlig for alle, og dermed sannsynligvis kommer med i det som blir en offentlig timeline. Ikke sikkert du vil at alt skal leses av alle...

8. Lag din egen historie

Du kan også legge inn statusoppdateringene i timelinen din med basis i ting som skjer med deg. Så prøv å husk når du gjorde ting i løpet av livet. Se under for eksempel:

Klikk på bildet for å forstørre.

Lyst til å teste nye Facebook allerede nå? Her finner du guiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag