- Jeg er ti tusen millioner ganger glad

Foto: Siri Gulliksen (Avisa Nordland)

Alt er borte. De finner ikke lenger kreft hos Maja (8).

26.09.13 08:52

(SIDE2): Maja (8) fikk diagnosen kreft i det sympatiske nervesystemet som treåring. Etter 18 måneder ble det oppdaget at kreften hadde spredt seg til hjernen. Siden har det vært flere runder, med behandlinger både i Norge og USA.

Nå har familien fått den gledelige nyheten:

"De finner ikke kreft hos Maja"

"Svar fra Tromsø. Alt er borte. De finner ikke kreft hos Maja Elen Johnsen lengre." skriver pappa Per-Inge Thorud Johnsen på sin facebookprofil ved 14-tiden onsdag.

Maja blogger de gode nyhetene. Se videoen her!

- Jeg er ti tusen millioner ganger glad, utbryter Maja til Avisa Nordlands journalist onsdag ettermiddag.

Artikkelen er levert av Avisa Nordland

Forsiktig optimist
Pappa er forsiktig optimist og tør ikke ta helt av enda.

- Vi vet at sannsynligheten for at kreften kommer tilbake er tilstede, sier han til Avisa Nordland.

Familien feirer dagen sammen med chihuahuaen "Prinsesse Glimt av Alkeveien den 2.", som hun og storesøster Malin fikk i forbindelse med den siste kontrollen i Tromsø for to uker siden.

Nå er Majas største ønske å få lov til å feire de gode nyhetene sammen med sin amerikanske venninne Stephanie Jacobson som ble så inspirert av ståpåviljen og humøret til Maja Elen Thorud Johnsen at hun startet en innsamling i hennes navn. Jacobson planlegger en norgestur til jul.

Sjelden sykdom

I januar i 2009, da Maja Elen Thorud Johnsen var tre og et halvt år gammel, fikk hun kreft, nevroblastom. Dette er kreft i det sympatiske nervesystemet. Fire til seks barn i året får denne kreftformen.

- Hun ble behandlet med cellegift og ble operert. Men så spredte kreften seg til hjernen. Dette skjer svært sjelden, bare en gang hvert tiende år i Norge, fortalte Majas pappa, Per-Inge Johnsen til Avisa Nordland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Rune Grønlie

Til USA
Etter stråling og cellegift i Norge, dro Maja og familien til New York for en helt ny behandling der. Dette skjedde i samarbeid med UNN, Universitetssykehuset i Nord-Norge.

- Barnelegene på UNN var veldig fokuserte på at dette skal vi klare å få til. Når de ikke kunne hjelpe Maja videre, sendte de oss til USA, fortalte pappa Per-Inge Johnsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Per-Inqe Johnsen

Vant ekstrem oppussing
Maja danket ut alle de andre kandidatene i konkurransen «Ekstrem oppussing» i regi av Avisa Nordland, Byggmakker, Gunvald Johansen bygg, Elektro og Bohus i vår.

Maja var overlykkelig når hun endelig fikk se det nye rommet sitt i mai.

- Det ble veldig fint. Jeg fikk jo alt jeg ønsket meg. Det eneste jeg ikke fikk var en sklie som går ut av vinduet, men det var fordi pappa sa nei, sa den lille solstrålen til Avisa Nordland.

Du kan følge Majas historie på Majas blogg her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.