*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er vant til å bli truet

Foto: Teigen, Trond Reidar (Scanpix)

Jens Stoltenberg mener trusler hører med til det å være statsminister.

- Jeg har fått mange trusler gjennom mange år. Sånn sett innebærer ikke denne videoen noe nytt. Trusler hører med til det å være statsminister, sier Stoltenberg til NTB.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep onsdag en 21 år gammel mann, som har innrømmet at han laget videoen med truende budskap som rettes blant andre mot Stoltenberg. Videoen er trolig den første av sitt slag i Norge, hvor norske myndighetspersoner blir truet på norsk.

- Normalt blir truslene rettet direkte til meg, for eksempel i brev. Det som er nytt denne gangen er at truslene blir framsatt åpent på nettet, sier han.

Føler seg trygg
Stoltenberg framholder at han føler seg trygg, til tross for at politiet har tatt ut siktelse mot 21-åringen for trusler mot myndighetspersoner og oppfordring til terrorisme. Han vil ikke ha noen mening om videoens innhold er ulovlig eller ikke, og påpeker at det er politiet, påtalemyndigheten og domstolenes oppgave å avgjøre slike spørsmål.

Kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er avbildet og omtalt i videoen som ble lagt ut på nettstedet YouTube. Videoen inneholder en relativt kjent islamsk sang på arabisk, med norske undertekster. «Å Allah ødelegg dem og la det være smertefullt», heter det i oversettelsen.

Advarer mot tilspissing
Deretter ble en lenke til videoen lagt ut på en Facebook-gruppe som er laget i forbindelse med en lovlig demonstrasjon i Oslo fredag som krevde norske soldater ut av Afghanistan.

Gruppen Muslimer mot demonstrasjon mener alle nordmenn er medskyldige i «massakre av sivile».

- Vi ser dessverre at det kommer stadig flere og mer ekstreme ytringer, spesielt på nettet. Jeg skal også delta i den debatten, men det er viktig at vi nå ikke deltar på en måte som tilspisser situasjonen. Vi må akseptere at det finnes folk som har andre meninger enn oss selv, sier Stoltenberg.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.