RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORELSKET: Madeleine og Jonas er ikke i tvil - det sa klikk da de så på hverandre første gang.
FORELSKET: Madeleine og Jonas er ikke i tvil - det sa klikk da de så på hverandre første gang. (Scanpix)

- Jeg falt for hennes vakre...

Sist oppdatert:
Nyforlovede Madeleine og Jonas forteller om frieriet og forelskelsen.

(SIDE2): Så får de endelig hverandre på ordentlig etter nesten sju år sammen - prinsesse Madeline (27) og Jonas Bergström (30) strålte lykkelig til et fullsatt svensk pressekorps på Solliden Slott på Öland i ettermiddag da de kunne annonsere sin forlovelse.

- Det blir nok litt kaldt når bryllupet skal stå, så hvor og når det blir vet vi ikke helt ennå, forteller en smilende glad Madeleine.

Sammen med en litt smånervøs Jonas møtte pressen og kunne endelige fortelle at de hadde forlovet seg - sju år etter at de ble et par.

Fridde på Capri
Det var 12. juni i sommer at Jonas tok mot til seg og gikk ned på kne til sin kjære.

- VI reiste til Capri fordi Madeleine ønsket så gjerne å se St. Michael. Og på en vakker sommerkveld i kveldssolen med bare meg og henne fridde jeg, forteller 30-åringen.

- Jeg svarte; det er klart jeg vil gifte meg med deg, sier Madeleine.

St. Michael er en svensk institusjon på den italienske øya. St. Michael som består av et museum og en villa ble i sin tid etablert av svensken Axel Munthe. Hit har svenske forfattere, forskere, artister og atter andre turister valfartet i årevis, og nå er det altså åstedet for en svensk forlovelse.

Bryllupsplanene er fortsatt hemmelige og paret forteller at de vil ta tiden til hjelp med å planlegge og sette en dato høsten eller mot juletider i 2010.

- Framtiden får vise hvordan det blir, sier prinsessen.

Falt for øynene
På spørsmål om hva Jonas falt for Madeleine første gang han så henne, så svarer han raskt.

- Jeg falt for hennes vakre blå øyne og hennes herlige latter. Hun er alltid så glad og blid, sier han. For Maddes del var det også forlovedens øyne som først fanget hennes oppmerksomhet.

- Det var nok øynene ja, det sa bare klikk da vi fikk øyekontakt. Jonas er verdens snilleste menneske og utrolig omtenksom, sier hun.

De to møttes for over ti år siden da Madeleine var 17 år, og hun husker godt at hun la merke til den kjekke gutten.

- Men det tok en liten stund før vi ble et par, men jeg falt for ham med en gang.

Viste ringen
- Endelig får jeg vist fram ringen, det er første dag i dag, så dere kan tro jeg er glad, sier prinsessen og holder fram hånden så alle får se den glitrende diamanten.

Men hemmeligheten om hvor ringen kommer fra, beholdes av paret selv. Jonas vil ikke fortelle hvor han har fått tak i den.

- Jeg synes den er helt fantastisk, jeg kan ikke tenke meg noe bedre, sier prinsessen som sin glitrende diamantring.

Får tittel
Jonas får ikke tittel prins, men han blir titulert med hertug, kom det fram under pressekonferansen.

- Det ser jeg på som en stor bonus, sier Jonas om tittelen. Den 30 år gamle advokaten forteller videre at han vil fortsette i jobben ved firmaet han har arbeidet i siden 2006, men at han vil støtte prinsessen i hennes offentlige arbeid når det måtte behøves.

Og familie?
Barn er et aktuelt tema når et bryllup blir annonsert, og det fikk selvsagt også Jonas og Madeleine spørsmål om.

- Det er klart vi vil ha barn, men det får komme når det kommer, sier Madeleine.

I kveld er det fest på slottet sammen med det svenske kongeparet og Jonas sin familie.

Lykkeønskninger fra både familie, venner og andre kongelige Europa rundt har det ikke skortet på, også det norske kronprinsparet har sendt hilsen.

- Både kronprinsparet og kongeparet har sendt gratulasjonstelegram til de nyforlovede og til det svenske kongeparet, sier informasjonsansvarlig ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, til Side2.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Endelig offentlig
Det har bare gått seks måneder siden storesøster Victoria og Daniel Westling forlovet seg, men storesøster og kommende svoger, samt pappa kongen var informert om forlovelsesplanene før paret reiste til Capri.

- VI har fått stor støtte og tips av Victoria og Daniel, og de er veldig glade på våre vegne. Det samme er familie og venner, sier Madeleine.

Hoffreporter i Se og Hør, Kjell Arne Totland, sier til Side2 at han tror paret ønsket å forlove seg i år av den grunn at de endelig kan stå sammen som et par i offentligheten.

- Når Madeleine og Jonas nå velger å forlove seg bare noen måneder etter at Victoria og Daniels forlovelse, tror jeg dette først og fremst er fordi også de nå ønsker å kunne fremstå som et par også i offentligheten. Som forlovet par vil de to nå kunne representere sammen - og sammen kunne delta ved offisielle tilstelninger både i Sverige og i utlandet, sier Totland om forlovelsen.

En forlovelse gjør det også enklere for paret å ferdes ute sammen på ferier og i Sverige generelt.

- Det vil nok også lette trykket på dem fra utenlandske paparazzifotografer når de ferdes på f or eksempel Rivieraen. Nå er de offisielt et par – og behøver ikke gjemme seg lenger. Dette tror jeg også kong Carl Gustaf er mer komfortabel med, sier Totland.

Lei?
I Norge kom bryllupene til kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise med noen måneders mellomrom, men riktignok i 2001 og 2002.

Kjell Arne Totland tror det kan bli litt vel lenge å vente på de svenske bryllupene, da annonseringen har kommet med godt over halvannet år før de finner sted.

- Kongelige forlovelser og bryllup vekker alltid stor oppmerksomhet - og skaper en økt og positiv interesse rundt kongehuset. Man kan nesten snakke om en rojalistisk yre. Dette husker vi også fra månedene før de kongelige bryllupene her hjemme i 2001 og 2002,.

- I Sverige får man nå alt dette i dobbel dose. Eneste aber er at det er fortsatt litt vel lenge til de to bryllupene. Uvanlig lenge i kongelig sammenheng faktisk. Utfordringen blir å holde interessen ved like - uten at svenskene og alle vi andre går lei av å vente, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere