*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg fikk beskjed om at øynene var stukket ut og at bakbeina var skåret over

Foto: Henning Gulbrandsen (oa.no)

Katten Thelma ble funnet torturert og drept. Politiet har henlagt saken.

28.02.12 12:27

(SIDE2:) - Det skyldes at vi hadde for få opplysninger til å etterforske saken. Det var liten sannsynlighet for at saken kunne oppklares med den informasjonen vi fikk, sier politiadvokat Tom Gjestvang til Oppland Arbeiderblad.

Etter at OA omtalte saken i februar meldte også flere andre beboere i Severin Olsensveg på Raufoss om at kattene deres var forsvunnet på mystisk vis. Foreløpig er katten Thelma som er kommet til rette – død.

Frykter det verste
Matmor Tirill Nyberg og andre katteeiere i området frykter at noen tar livet av kattene deres og at en «kattemorder» går løs. Ifølge Nyberg er det minst fem katter som er forsvunnet fra det samme området siden i fjor sommer.

- Eieren av et brannskadd hus i nærheten fant liket av Thelma i uthuset søndag. Han visste at den var min på grunn av telefonnummeret på halsbåndet, forteller Tirill Nyberg.

- Mishandlet
Bilder av den avdøde katten viser at den er blitt grovt mishandlet.

- Jeg fikk beskjed om at øynene var stukket ut og at bakbeina var skåret over. Siden den var ganske pen i pelsen da den ble funnet, har den nok ikke vært i slåsskamp eller blitt påkjørt, sa Nyberg til OA tidligere denne måneden.

Tom Gjestvang kjenner ikke til om flere saker om mishandlede katter er anmeldt, og henviser til Vestre Toten lensmannskontor.

Der var ingen tilgjengelige for kommentar tirsdag formiddag.

Tidligere har avisen omtalt at flere har mistet kattene sine på Raufoss. Eierne påpeker at de ikke tror at dyr har tatt husdyrene deres, og flere kvier seg for å slippe ut katten.

Les flere nyheter fra Oppland Arbeiderblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag