RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg fikk en melding fra kvinnen på Facebook

Foto: Flickr/Aina Stenersen
Sist oppdatert:
Aina Stenersen (Frp) bekrefter at hun mottok melding fra partikollega om den angivelige voldtekten.

En kvinne med et tillitsverv i Fremskrittspartiet har anmeldt to mannlige partifeller for voldtekt. Det var NRK som først meldte om saken.

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd etter et valgkamparrangement i begynnelsen av august. Kvinnen skal ha tatt kontakt med partileder Siv Jensen på valgnatta, og stortingskandidat Aina Stenersen den 28. august på e-post, hvor hun informerte om den angivelige voldtekten.

Stenersen, som er 3. vararepresentant, bekrefter overfor Nettavisen at hun mottok en melding fra kvinnen i august.

- Jeg fikk en melding fra kvinnen på Facebook, og den fikk jeg midt på natten, sier Aina Stenersen, til Nettavisen.

Vet du noe om saken? Tips oss: vaktsjef@nettavisen.no

- Jeg har levert all informasjon
Dagen etter skal Stenersen ha informert organisasjonsutvalget om innholdet i Facebook-meldingen.

- Jeg så av innholdets karakter at dette var noe som organisasjonsutvalget måtte informeres om, så det første jeg gjorde når jeg våknet neste morgen var å levere denne meldingen til organisasjonsutvalget, sier Stenersen.

Ifølge kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon, har hennes klient ikke fått noen personlig tilbakemelding verken fra Jensen eller Stenersen. Kvinnen føler hun ikke har blitt ivaretatt på en god nok måte av partiledelsen, opplyser Salaomon.

Hva har du å si til at kvinnen ikke føler seg godt ivaretatt av partiledelsen?

- Jeg har levert all informasjon som jeg har fått fra kvinnen, med en gang, til organisasjonsutvalget, sier hun, og legger til at hun ikke ønsker å gi noen flere kommentarer til saken: - Du får kontakt med Per Arne Olsen for flere kommentarer knyttet til saken.

- Sterk lojalitet til partiet
Kvinnen, som har anmeldt to partikolleger for voldtekt, er tillitsvalgt i partiet med flere verv. Den ene mannen har sentrale verv i FpU, mens den andre har hatt sentrale verv i partiet, vært kommunestyrerepresentant og stortingskandidat.

Begge mennene stiller seg uforstående til anklagene.

Ifølge NRK ble kvinnen avhørt fredag forrige uke, mens anmeldelsen ble signert tirsdag.

- Det er vanlig at voldtektsofre ikke anmelder en voldtekt med en gang. Det er ofte en prosess man vil gjennom, man ønsker ofte å takle det selv uten å involvere det offentlige, og i denne saken er det snakk om en fornærmet som har en sterk lojalitet til partiet. Det har også vært en grunn til at hun ikke har ønsket å anmelde saken på et tidligere tidspunkt, sier kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon, til NRK.

Les mer om saken her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere