*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg fikk sparken på SMS

Mannen trodde ikke sine egne øyne da arbeidsgiveren sendte ham tekstmeldingen.

27.06.08 10:37

(iBergen.no) Elektrikeren, som er bosatt på en annen kant av landet, ble ansatt i en bergensbedrift i fjor høst. Der fikk han et større geografisk ansvarsområde hvor han reparerte og skiftet ut ødelagte produkter som firmaet leide ut.

Kom i konflikt
Men etter kort tid ble det klart at arbeidsgiveren var misfornøyd med hvordan mannen håndterte arbeidsoppgavene. Blant annet påsto de at de mottok klager fra kunder som krevde penger tilbakebetalt etter reparasjoner elektrikeren hadde utført.

Da han to måneder etter ansettelsen ble sykemeldt i ni dager, sendte arbeidsgiveren en melding til ham på SMS der det ble hevdet det ikke lenger var tilgjengelig arbeid for elektrikeren.

- Men det var jo bare tull. Jeg visste at bedriften etablerte nye avdelinger innenfor det området jeg hadde ansvar for. Det var masser av arbeid, sier mannen til iBergen.no.

- Skjønte jeg fikk sparken
Tekstmeldingen tolket han som en oppsigelse og reiste få uker senere søksmål mot bedriften.

- Jeg skjønte øyeblikkelig at SMS-en betydde at jeg hadde fått sparken. De hadde også kansellert bensinkortet mitt mens jeg var sykemeldt, så jeg visste hvor dette bar hen. Jeg bestemte meg for å saksøke dem for måten de hadde behandlet meg på, forteller han.

Kort tid etter mottok han en skriftlig oppsigelse per brev. Selv tror han at han ble frosset ut av bedriften for å gjøre plass til billigere arbeidskraft fra Polen.

- Kunne ordlagt seg bedre
Men dommerne i Nordhordland tingrett kunne ikke se at mannen som er i begynnelsen av 50-årene var blitt usaklig oppsagt, og forkastet søksmålet.

«Retten legger til grunn at det ikke er ført bevis for at den aktuelle SMS var ment eller kunne oppfattes som en oppsigelse. Selv om saksøkte med fordel kunne valgt en mer utfyllende tekst i meldingen, har han i retten forklart at han på grunn av forskyvninger av jobber under NN's (elektrikeren, journ. anm.) sykemeldingsperiode ønsket å avvente konkrete oppdrag (...) inntil man fikk større sikkerhet for at han ikke på ny ville gå ut i en sykemelding.» skriver tingretten i den ferske dommen.

Samtidig ble det skriftlige oppsigelsesbrevet erklært gyldig.

- Hinsides all fornuft
- Både jeg og advokaten min fikk sjokk da vi leste domsslutningen. Det er utelatt så mye av våre argumenter at dommen blir helt uforståelig og feilaktig. SMS-en var rett og slett usmakelig, og dette tapet er hinsides all fornuft, sier han opprørt.

Sammen med advokaten vurderer han nå om han vil anke saken til neste rettsinstans.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.