RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg føler meg lurt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Anne Gunn Friis-Stenseth angrer bittert på at hun var med på å hjelpe foredragsholderen Geir Magnus Backer.

Anne Gunn Friis-Stenseth var den som tidligere hjalp Geir Magnus Backer med blant annet å avtale foredrag.

Hun er utdannet coach og har gjennom jobben mange kontakter som hun brukte til å promotere Geir Magnus Backers foredrag om sitt liv med kreft.

- Jeg sendte ut forespørsler og materiell til bedrifter vedrørende foredragene, men det var alltid Magnus som forhandlet pris og mottok oppgjør. Det fikk jeg aldri være en del av. Det ble sagt til alle som betalte for foredragene at 40 prosent av pengene skulle gå til kreftsaken, mens 40 prosent skulle gå til hans egne barn, og at han selv skulle beholde 20 prosent. Han var alltid bestemt på at han ville ha kontroll med pengene selv, og jeg skjønte først i ettertid at han ikke videresendte pengene, sier Anne Gunn Friis-Stenseth som tidligere hjalp Geir Magnus Backer med å skaffe foredrag.

Etter at Nettavisen skrev den første saken om Geir Magnus Backer onsdag, sa Backer på torsdag at han før jul vil gi pengene til barne- og ungdomsavdelingen ved Radiumhospitalet.

Backer sa til Nettavisen senest fredag at han nå vil ta kontakt med sykehuset for å overlevere 20.000 kroner.

- Ville ha kontrollen selv
- Magnus var aldri opptatt av noen avdelinger på Radiumhospitalet. Han snakket alltid om seg selv og sin kamp. Under et av foredragene, som ble holdt gratis, ble tilhørerne oppfordret til å gi hundre kroner hver til barna på Radiumhospitalet. Det ble samlet inn i underkant av 2000 kroner og jeg spurte Magnus om vi ikke skulle ringe til Radiumhospitalet og finne på noe morsomt med pengene. Det var jo ikke snakk om så stor sum, men Magnus sa at han skulle ordne opp selv. Senere så jeg konvolutten med penger ligge i leiligheten hans og skjønte vel at han ikke hadde sendt pengene videre, sier hun.

Friis-Stenseth og Backer var gamle bekjente da hun møtte ham igjen i mars i år. Da hadde Backer allerede møtt fredsprisvinner Desmond Tutu i Sør-Afrika, Jonas Gahr Støre på utenriksministerens kontor, og Frp-leder Siv Jensen og blitt intervjuet i Romerikes Blad.

- Jeg tipset om Backer
Backer hadde i flere intervjuer og foredrag fortalt at han har hatt ulike typer kreft. Det startet med føflekkreft i 2000. Deretter var det kreft i leveren, venstrebeinet, bukspyttkjertelen og nå i hjernen. I et intervju med Romerikes Blad i år fortalte Backer at han ble kurert høsten 2011. I det samme intervjuet sier Backer at han 4. januar i år fikk dødsdommen på nytt, og at legene sa han ikke ville overleve 17. mai.

Friis-Stenseth engasjerte seg i Backers sterke historie, og begynte å sende rundt presentasjoner til ulike steder der Backer kunne holde foredrag.

- Det var jo jeg som tipset Vålerenga fotballklubb og mediehuset Bonnier. Jeg er utdannet coach og har vært med Magnus på foredrag og kommet med innspill om hvordan han kunne forbedre presentasjonen sin. Jeg har skrevet presentasjoner av Magnus som har blitt sendt rundt, sier Friis-Stenseth.

E-post om sin helsetilstand
I november valgte Backer selv å sende ut en e-post for å bevise at han har kreft.

«Jeg hadde aldri trodd jeg måtte det her» skrev Backer i mailen og forklarte at påstandene om hans helsetilstand er løgner fra hans tidligere nærmeste.

Mailen gikk til både politiet, flere medier, samt tidligere kunder av Backer.

«Jeg ber dere alle om å tilgi deres uvitenhet arroganse og ondsinnethet. Om du har noe på hjertet så ta det opp med meg personlig, ikke sladder, det er det nok av i mitt liv (...) Da håper jeg at dette er lagt dødt en gang for alle og vit at jeg ikke gjør dette med glede».

Med e-posten fulgte en bekreftelse fra daglig leder ved Medisinsk-laser.no:

«Bekrefter herved at Geir Magnus Backer går til meg for behandling for sitt immunforsvar, smerter og betennelse. Dette sliter han med pga. bl.a. påvist hjernesvulst» står det i e-posten fra daglig leder.

- Gjennom alle disse årene har ingen jeg vet om, noen gang fått være med Magnus på sykehuset. Ingen jeg vet om har sett legejournaler og ingen har fått komme i nærheten av medisinene hans, sier Anne Gunn Friis-Stenseth.

- Dette handler om sjalusi
Etter at denne artikkelen ble publisert sier Geir Magnus Backer til Nettavisen at denne saken handler om sjalusi.

- Jeg beklager det så meget at Anne Gunn har oppfattet det på denne måten. Det er trist og leit å lese, sier Backer.

Han mener at alt sammen handler om at Friis-Stenseth var forelsket i ham, men har blitt avvist.

- Hun er syklig sjalu, sier Backer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere