Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg føler deres smerte

FIKK PRIS: Kronprinsesse Mary fikk pris for sitt arbeid mot vold i hjemmet. Her er hun på besøk i Uganda tidligere denne måneden.
FIKK PRIS: Kronprinsesse Mary fikk pris for sitt arbeid mot vold i hjemmet. Her er hun på besøk i Uganda tidligere denne måneden. Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kronprinsessen er hedret for sitt arbeid for voldsrammede barn.

(SIDE2): - Jeg føler så mye for kvinner som lever i en tilværelse med vold og smerte i hverdagen, sier kronprinsen Mary (36) til danske BT.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Rørt
Det var en rørt kronprinsesse som tok imot prisen for sitt arbeid mot vold i hjemmet. Det er en av hennes absolutte største hjertesaker og noe hun kjemper for i sitt humantære fond.

- Som kvinne og mor er det noe som rører og påvirker meg veldig. Derfor er det viktig for meg at jeg kan hjelpe noen som har det vanskelig, sier hun til den danske avisen. Mary understreker selv at hun aldri har hatt vold tett på sitt eget liv, men at hun kjenner godt til det gjennom sitt humanitære fond.

Fond
Det er Marys humanitære fond som får prisen for arbeidet med voldsrammede barn og kvinner. Prisen deles ut av Feminas Kvinnepris og er på 25.000 danske kroner. Pengene går uavkortet til fondet og deres fremtidige arbeid for kvinner i en hverdag preget av vold.

Minner om Diana
Tidligere denne måneden besøkte Mary Nord-Uganda der hun var med på sprengning av landminer. Av danske medier beskrives Mary som en ny Diana, hun kjempet også i sin tid også for minearbeid i Afrika.

Mary fikk møte ofre for landminene, og da mange barn blant dem under sitt besøk.

Les mer her:Vil bli Danmarks Diana

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!