- Jeg føler ikke at noen har ansvar for det som skjedde

Foto: (Privat)

- Det var en ulykke, sier 31-åringen som kvalte ekskjæresten Lena Westin med en pc-ledning.

25.10.10 14:54

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Uttalelsene 31-åringen kom med skapte sterke reaksjoner blant mange av Lena Westins venner og etterlatte som har møtt opp i Oslo tingrett for å høre drapsmannen forklare seg.

- Jeg føler jeg meg ikke psykologisk tynget av det som skjedde, sa 31-åringen blant annet i sin forklaring mandag.

- Vi føler oss veldig psykisk tynget
- Vi føler oss veldig psykisk tynget av det han gjorde, sa en venninne av Nettavisen i pausen etter hans forklaring.

I Oslo tingrett mandag fortalte den 31 år gamle ekskjæresten hvordan han drepte Westin i hennes leilighet på Skullerud sommeren 2008.

les egen sak: Fortalte hvorfor han drepte Lena

Mannen er erklært sinnssyk i gjerningsøyeblikket og påtalemyndigheten har derfor ikke innstilt på at han skal straffes. Derimot vil de ha ham overført til tvunget psykisk helsevern.

– Jeg sosialiserer meg bra
Lena Westins drapsmann sa at han i dag føler seg langt bedre enn han gjorde i 2008 og 2009. Siden høsten 2009 har han vært til behandling for psykose ved en institusjon underlagt Ullevål universitetssykehus.

– Jeg har ikke noen tvungne tanker lenger, og jeg sosialiserer meg bra, fortalte 31-åringen i retten mandag. Han fortalte at han i dag føler seg frisk bortsett fra noen fysiske plager. Han går fremdeles på antipsykotiske medisiner, og tror han vil gjøre det i en tid fremover.

– Jeg tenker at det er en viss sjanse for at jeg kan komme i psykose igjen og at det da er en viss sjanse for at jeg da kan drepe noen igjen. Den sjansen mener jeg er liten.

Han fortalte at han ser positivt på fremtiden.

– Hvis jeg blir dømt til fengselsstraff så vil jeg få rehabilitering. Etter det vil jeg komme ut og søke jobb.

– Jeg tror det er godt å ha noe psykologisk oppfølging. Det er fint å ha noen å snakke med.

– Det var dumt
31-åringen ga ikke noe uttrykk for anger da han forklarte seg om drapet. I Oslo tingrett fortalte han mandag tilsynelatende uanfektet om hvordan han drepte Lena Westin. Dette skjedde altså i en periode da han led av kraftige vrangforestillinger. Blant annet fortalte han at han fryktet å bli voldtatt av en gruppe kinesiske kvinner, og at han skulle bli stamfaren for en ny ætt. Denne frykten var en av årsakene til at han ville drepe Westin.

– Jeg føler at det som skjedde er dumt. Det er også noen rare sider ved det som skjedde. Derfor føler jeg meg ikke psykologisk tynget av det som skjedde.

– Jeg føler ikke at noen har ansvar for det som skjedde. Det var en ulykke, sa han.

– Angrer du, spør den rettsoppnevnte psykologen i tingretten.

– Jeg synes det er dumt og har litt dårlig samvittighet. Jeg var psykotisk da det skjedde.

Bistandsadvokaten til familien til Lena Westin spurte 31-åringen mandag om forholdet til de to i tiden før drapet. 31-åringen hadde flere ganger oppsøkt Westin til tross for at forholdet var slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag