*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg forstår at folk er forbanna

Foto: (Foto:Scanpix/Arbeiderpartiet)

Kjendisfotograf Morten Krogvold angrer på uttalelsene han ga til lokalradioen i Øygard-saken.

30.09.11 20:33

I et intervju med lokalradioen i Vågå, Ottadalsradioen, sa kjendisfotograf Morten Krogvold at Ap-ordfører Rune Øygard er uskyldig i overgrepsanklagene som nå er rettet mot ham.

- Jeg angrer på at jeg har gått ut så bombastisk for dette er en sak som har mange følelser. Jeg forstår godt hvorfor folk er forbanna for at jeg har forsvart Rune, men jeg tenkte i affekt at noen må stille opp for Rune når jeg gjorde dette intervjuet direkte på lufta. Dette skal avgjøres i en rettssak og det er ikke min hensikt å ødelegge noe for noen av partene i denne saken, sier Krogvold til Nettavisen fredag kveld.

Les også: - Hvis Rune er skyldig, blir jeg første astronaut til Pluto.

- Et følelsesmessig utbrudd
Krogvold kom med svært bombastiske uttalelser i intervjuet, som Nettavisen fikk tillatelse til å gjengi. Han sa blant annet;

- Hvis Rune er skyldig i dette, blir jeg den første astronauten til planeten Pluto.

Han understrekte overfor Nettavisen fredag ettermiddag at han har stor respekt for den fornærmede jenta i saken og håper at folk ikke skal styres av rykter. Nå håper han at folk i begge leirer besinner seg.

- Det var et rent følelsesmessig utbrudd og jeg er veldig lei meg for at dette kom ut slik. Det er utrolig viktig å respektere motparten, sier Krogvold.

Ingen kjendisgruppe
Under intervjuet med lokalradioen kunne det virke som om det hadde blitt etablert en kjendisbasert støttegruppe for Rune Øygard.

- Det er ingen kjendisgruppe som støtter opp om Rune Øygard. Vi er noen kjente personer som jobber for at Rune ikke skal gå til grunne. Om en fyr en flink til å fotografere eller flink til å lage elgsteik betyr ikke så mye hvis man ønsker å engasjere seg. Vi bruker ikke vår kjendisstatus. Det ville vært et hån mot jenta og Rune. Jeg har respekt for begge parter og har veldig tro at på at rettferdigheten seirer. Spontant kan jeg ikke tro at Rune er en overgrepsmann, understreker Krogvold.

Fikk sterk kritikk
Jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, reagerte kraftig på uttalelsene fra Krogvold.

- Han har ikke kjennskap til straffesaken og innholdet i den, og da synes jeg det er helt merkelig at han tør å gå ut og uttale seg så bombastisk, sa Braathen Hjortdal til Nettavisen tidligere fredag.

Hun mener Krogvold går alt for langt.

- Jeg synes det bare er helt meningsløst, sier advokaten, som synes det er spesielt at maktpersoner nå går ut mot den 15 år gamle jenta.

- Det som gjør det her litt spesielt nå er nettopp det han bekrefter, at det er maktpersoner, og ordføreren og han er maktpersoner, som stiller seg i en støttegruppe mot en 15 år gammel jente som har fortalt om traumatiske opplevelser i en alvorlig sak som etterforkes av politiet, sa Braathen Hjortdal.

Nettavisen har foreløpig ikke fått kontakt med bistandsadvokaten fredag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag