- Jeg forstår kritikken

FORSTÅR KRITIKKEN: Prinsesse Märtha sier hun skjønner de som velger å kritisere monarkiet når hun gir ut en bok om engler.

FORSTÅR KRITIKKEN: Prinsesse Märtha sier hun skjønner de som velger å kritisere monarkiet når hun gir ut en bok om engler. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Men prinsesse Märtha vil ikke delta i engledebatten.

22.10.09 19:54

(SIDE2): I et intervju med NRK Dagsnytt 18 torsdag kveld, sier prinsesse Märtha Louise (38) at hun skjønner de som bruker boka «Møt Din Skytsengel» som et argument mot monarkiet.

- Jeg forstår kritikken, men jeg deltar ikke i debatten, forteller prinsessen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Det er et fritt land
Prinsessen hevder selv å ikke være klar over fordommene og mytene som finnes der ute blant folket når det gjelder ting som skytsengler og menneskers aura.

- Men jeg synes det er viktig at alle kan si hva vi mener. Vi bor i et fritt land, og det skal vi være stolte av. Jeg synes også det er viktig at alle respekterer hverandre, uansett hva vi synes.

På spørsmål om hvorvidt det er passende å benytte prinsessetittelen på bokas omslag, svarer Märtha Louise slik:

- Denne boka handler om å skulle være fullt og helt deg selv. Og hvis jeg hadde tatt vekk tittelen, ville jeg ikke vært troverdig. Jeg er jo prinsesse! Det er sånn det er, forklarer hun til NRK.

- Et ærlig møte med deg selv
Märtha og hennes venninne ønsker med utgivelsen av «Møt Din Skytsengel» å sørge for at flere skal kunne komme i kontakt med sin skytsengel, et fenomen de mener alle mennesker har.

- Det vi vil med denne boken er at folk skal kunne ha et ærlig møte med seg selv, og på denne måten oppdage sider ved seg selv de ikke visste de hadde, forklarer prinsessen til NRK.

Selv hevder Märtha å ha møtt sin egen skytsengel for første gang i voksen alder.

- Jeg opplevde en veldig kjærlighetsfylt tilstedeværelse rundt meg. Også var det en lukt av roser, faktisk. Det var en flott og sterk opplevelse, sier hun til VG Nett.

Kan se alles aura
Ifølge prinsessen har alle mennesker en aura, og både Märtha og Elisabeth Samnøy hevder at de kan se både sin egen og alle andres.

- Vi består av en fysisk kropp og energi. Og energibiten går et stykke ut i fra det fysiske. Tidligere ville jeg gjerne at folk skulle like meg, og jeg skyvde auraen min over på de. I møter med andre mennesker tar vi inn andres energi, noe som blir slitsomt og som gjør at man blir veldig naken. Men alle kan oppleve å kjenne sin egen aura. Det er en helt fysisk opplevelse av energi, forklarer Märtha Louise.

- Engler er kjærlighet
Når NRKs journalist spør venninnene om hva skytsenglene egentlig er, forklarer Samnøy fenomenet slik:

- Englene er en del av den universelle kjærlighetskraften. Og kjærligheten er bindeleddet mellom oss og det guddommelige.

Likevel er prinsessen meget klar på at man ikke trenger å være religiøs for å utforske sine spirituelle sider.

- Vi mener at åndelighet og religion kan gå side om side. Jeg er en del av den kristne tro, mens Elisabeth er ikke det. Alle kan møtes i denne typen arbeid, sier Märtha.

Hva synes du om Märtha Louise og skytsenglene? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.