- Jeg forsvarte en kvinne, nå må jeg sone

David White

David White Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

I april må David White (49) møte til soning, hvis han ikke finner flere vitner som støtter hans versjon.

21.03.13 11:47

De siste ukene har 49 år gamle David White hengt opp lapper i Bergen. På lappene etterlyser han vitner til en voldsepisode utenfor Narvesen-kiosken på Torget i Bergen klokken 01.00 lørdag 20. april 2012. Ifølge lappen skal White ha slått og sparket en mann, men han hevder at han gjorde det for å forsvare sin daværende kjæreste.

Mannen fikk kuttskader i bakhodet fordi han falt i bakken etter et hardt slag i ansiktet. Han ble også sparket to ganger mens han lå på bakken.

Omstendighetene rundt voldsepisoden mener både David White og hans ekskjæreste at politiet og tingretten har misforstått.

«Retten kan ikke se at tiltalte handlet i nødverge. Det vises til politibetjent NNs forklaring, om at fornærmede var svært beruset, og således ikke kan ha fremstått som særlig truende. Retten fester heller ikke lit til tiltalte og kjærestens forklaring om at fornærmede slo først.» står det i dommen som dømte White til tre måneder ubetinget fengsel og to måneder betinget fengsel.

15. april må han møte til soning. Nå forsøker han iherdig å finne vitner som kan føre til at saken blir tatt opp av domstolen på nytt.

- Jeg forsvarte min samboer som ble angrepet, og nå må jeg sone for det, sier han til Nettavisen. Historien bekreftes av hans ekskjæreste.

- Han forsvarte meg
- Jeg er veldig imot vold, men dette fortjener han ikke. Han forsvarte meg, sier ekskjæresten til David White til Nettavisen.

Hun forstår godt at White er opprørt over å ha blitt dømt til fem måneders fengsel for grov legemsbeskadigelse.

- Mannen som kom bort til meg var veldig aggressiv. Han spyttet meg midt i ansiktet og slo etter meg, sier hun.

Av personlige årsaker, som ikke har med White å gjøre, ønsker hun ikke å stå fram med navn og bilde.

- David snakker jo bare engelsk og jeg tror at det har vært noen misforståelser i oversettelsene i denne saken. David har aldri vært straffet tidligere, og fortjener ikke dette, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Magne Turøy

Vil renvaske seg selv
- Alt ble helt galt, sier en fortvilet White på engelsk til Nettavisen.

Han sier at han slo mannen for å forsvare sin ekskjæreste, og at han sparket mannen for at han skulle forbli nede og ikke reise seg opp å gå til angrep igjen.

- Da politimannen kom, sa jeg «I'm sorry». Det ble forstått som «I'm guilty». Jeg beklager situasjonen, men jeg angrep ikke denne mannen uprovosert. Jeg har et rent rulleblad, og er ikke typen som slår folk umotivert. Selve soningen skal jeg klare, det som gjør vondt er at denne voldsepisoden vil henge med meg på rullebladet, sier White og poengterer at han kommer til å kjempe for å bli renvasket også etter at han eventuelt må sone.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan, innenfor loven, for å renvaske meg, sier White.

Ingen kommentar
Nettavisen har konfrontert Hordaland politidistrikt med brevet fra David White der det blant annet står at politimannen løy.

- Her er det en rettskraftig dom og den får snakke for seg selv. Vi har ikke behov for å kommentere denne saken, sier informasjonsrådgiver Gry Halseth ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.