RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA

- Jeg forsvarte Michael frivillig

Sist oppdatert:
Aktor led et overraskende nederlag under rettssaken mot Michael Jackson onsdag, da Jacksons ekskone avgav sitt vitnemål.

Aktoratet satset nemlig på teorien om at popkongens ekskone, Debbie Rowe, gikk med på å forsvare Michael Jackson mot at hun skulle få se sine barn igjen. Slik gikk det ikke.

- Jackson sa til meg at det kom en video ut som var full av løgner og spurte meg om jeg ville hjelpe han. Og jeg sa, som alltid, ja, sa ekskonen foran en fullsatt rettssal.

Ifølge Reuters tørket Rowe tårer da hun forklarte at hun på det tidspunktet spurte Jackson om hun fikk se sine to barn, som hun ikke hadde møtt på to år, noe eksmannen gikk med på.

Strek i regningen
Ekskonens vitnemål var en strek i regningen for aktoratet. De hadde trodd at hun ville fortelle at Jackson og hans medhjelpere fikk panikk etter sendingen av programmet, som viser den verdensberømte solisten holde en 13 år gammel gutt i hendene, og begynte å en hardhendt kampanje for å redde Jacksons rykte. Gutten anklaget senere Jackson for overgrep.

Påtalemyndighetene mener at Jackson og hans hjelpere holdt guttens familie fanget i Neverland ogtvang dem til å delta i et fjernsynsprogram som prøvde å motbevise anklagene rettet mot superstjernen.

Aktoratet mener at ekskonen, som var gift med Michael Jackson fra 1997 til 1999, også ble tvunget til å forsvare sin tidligere ektemann.

Var Jacksons sykepleier
Rowe, som jobbet som sykepleier for en av Jacksons hudleger, fikk to barn sammen med med sin eksmann, sønnen Prince Michael og datteren Paris. Hun mistet foreldreretten i 2001, men ifølge aktoratet fikk hun tilbake foreldreretten etter en rettssak i fjor.

Jackson har også et tredje barn, Prince Michael II.

Ekskonen fortalte at hun i tiden etter skilsmissen kun fikk treffe sine to barn 8 timer hver 45. dag.

Løy i intervjuet
Ekskonen, som kom til rettslokalet iført en nålestripet dress og skulderlangt hår, fortalte at hun ikke hadde sett Jackson på etter skilsmissen fire år tidligere da hun deltok i programmet «Living with Michael Jackson» i februar 2003.

Under sitt vitnemål fortalte Rowe at hun fikk betaling for timene hun brukte på å la seg intervjue til programmet. På spørsmål fra aktoratet, nektet hun for å ha blitt fortalt hva hun skulle si.

- Men jeg løy om en ting. Da jeg lovpriste Jackson for sine evner som forelder, sa Rowe.

Risikerer 20 års fengsel
Michael Jackson er tiltalt for å ha misbrukt en 13 år gammel gutt, etter å ha forsynt ham med alkohol, samt for å ha gitt falsk forklaring, borføring av barn og utpressing.

Verdensstjernen risikerer over 20 år i fengsel dersom han blir dømt.

Rowe fortsetter sin forklaring torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere