*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg gjorde mitt

- Jeg advarte skriftlig om rasfaren på Hatlestad Terasse. Fra kommunens side ble jeg etter sju måneder bedt om å snakke med grunneier, sier Ole Petter Sæbø.

20.09.05 12:10

- Det må være lov å spørre om hvor mye enkeltpersoner skal gjøre før kommunen agerer, sier Ole Petter Sæbø.

Det var han som den 4. oktober 2000 skrev til Bergen Kommune ved Bergen Bygg og Eiendom på vegne av Hatlestad Terasses Velforening og advarte om rasfaren.

Sju måneder senere og etter at saken har blitt kastet fra den ene etaten til den andre, får Ole Petter Sæbø en konklusjon fra byggesaksjef Per Klyve. Han mener Sæbø og Velforeningen må ta opp dette med de private grunneierne.

Det han ikke vet, er at gjennom et sammensurium av rot fra flere etater har pålegg om opprydding blitt sendt til en mann som ikke har noe med saken å gjøre, og uten at en purring på pålegget er sendt - selv nå - fem år etterpå.

Sinne
- Utbyggeren hadde et rykte som ikke spesielt samarbeidsvillig, dessuten flyttet jeg kort tid etter. Jeg tror ikke det har skjedd mer i saken og nå er to av mine tidligere naboer døde og den hyggelige, hjelpsomme familien som bodde i huset rett ved siden av meg er knust. Jeg føler først og fremst sinne og spør hvor mye enkeltpersoner må gjøre før kommunen reagerer. Er det latskap og ansvarsfraskrivning vi er vitne til eller, er det god forvaltning?

Spør Ole Petter Sæle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag