RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg hadde englevakt

Det kunne gått riktig ille da Bjørn Thorvik gikk over ende med sykkelen på vei ned fra Høyås. Han stupte på hodet over sykkelstyret.
Det kunne gått riktig ille da Bjørn Thorvik gikk over ende med sykkelen på vei ned fra Høyås. Han stupte på hodet over sykkelstyret. (Stein Johnsen/Halden Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
- Jeg tror jeg venter to -tre uker før jeg setter meg på sykkelen igjen.

- Jeg hadde englevakt, sier deltakeren i Team HA til Halden Arbeiderblad.

- Du satte en støkk i oss alle sammen. Det er så godt å se at du har klart deg bra. Det kunne gått riktig ille, sier lagleder Odd Øiestad og hilser fra alle på laget som skal sykle årets Grenseritt.

Gikk på snørra
Ulykken skjedde onsdag kveld. Han og lagkamerat Bjørn André Hafsrød sykler sammen på grusveien ned fra Høyås. I enden av bakken og i en sving skjer det. Veien er humpete og ujevn. Thorvik regner med at forhjulet havnet i et hull, og han stuper over sykkelstyret, med hodet først.

- 110 kilo rett over styret, ja det blir trøkk, det, sier han.

Lagkameraten iler til og får hjulpet den forslåtte vennen. En jogger, som de hadde passert rett før, når dem og hjelper til med å ringe etter ambulanse mens Hafsrød tar seg av den blodige syklisten. Han bruker sin egen sykkeljakke for å stanse blødninger fra ansikt og hals. Glass fra knust brille sitter like ved hovedpulsåra.

- Legen på sykehuset sa den satt millimetere unna, forteller datteren Anette.

Nå er familien veldig glade for at alt har gått så bra som det har gjort.

- Ja, jeg hadde englevakt, medgir Bjørn Thorvik og kan ikke få takket sine gode hjelpere nok.

Bruk hjelm
Han har klare råd til andre syklister:

- Bruk hjem når du sykler! Den reddet meg. Og ha alltid med mobiltelefon. Det har jeg alltid. Det er også lurt å sykle sammen med noen, sier han til HA-Halden.

Thorvik har beholdt det gode humøret. Han er klar i toppen. Venstre side av ansiktet er bandasjert etter fallet i 15–20 km/t. Grusen har tatt det meste av huden, men dette vil gro fint igjen. Han har sydd totalt seks sting. Det ene øyet er rødt, men ikke skadet. Ingenting i ansiktet eller kroppen er knust eller ødelagt på annen måte, bortsett fra ei halv tann. Men, han føler seg litt stiv og øm i kroppen.

Skal gjennomføre
- Jeg tror jeg venter to -tre uker før jeg setter meg på sykkelen igjen.

- Målet er å fullføre årets grenseritt?

- Jeg skal prøve i alle fall. Jeg har syklet Grenserittet tre ganger tidligere, sist gang i 2009. Målet er å fullføre på fem timer, sier Thorvik.

Hans liker å holde seg i form med blant annet halvmaraton og orientering.

Nå ser han fram til å trene sammen med den glade og inspirerende gjengen i HA-team igjen.

- Jeg har stor glede av det, sier Bjørn Thorvik og takker for besøk og blomster.

Les flere nyheter hos Halden Arbeiderblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere