- Jeg hadde lett vært på landslaget

DYKTIG: Pauline har mange baller i lufta. Hun mener selv at hun kunne ha vært på det svenske landslaget i ping-pong, men valgte heller å satse for fullt på musikken.

DYKTIG: Pauline har mange baller i lufta. Hun mener selv at hun kunne ha vært på det svenske landslaget i ping-pong, men valgte heller å satse for fullt på musikken. Foto: MySpace

Svenske Pauline har en interesse de færreste andre artister har.

30.07.09 13:27

(BIIPMAG): BiipMag møtte artisten Pauline som tok turen til Norge for å opptre på VG-lista turneen og lansere sitt nye album «I Never Said I was an Angel».

Sangerinne med ballkontroll
Pauline, som både har røtter i Italia og Zimbabwe, har spilt «pingis», eller ping-pong, siden hun var rundt 8 år gammel:

- Jeg liker veldig godt å spille pingis. Hadde jeg satset profesjonelt hadde jeg lett vært på landslaget, forteller hun og legger til:

- Jeg brant for det da jeg var liten, men nå er det mer en hobby.

Slo igjennom som 19.åring
Isteden valgte Pauline å satse på musikk. Hun var bare 19 år gammel da hun slo igjennom for fullt i hjemlandet Sverige i 2003. Da utga hun låten «Runnin Out of Gaz» og debutalbumet «Candy Rain», noe som gikk strålende bra for den unge sangerinnen. Hun vant også Rockbjörnen-prisen for «Årets svenske nykommer».

Sjekk ut Paulines musikk på MySpace.

Nykommer på 9.plass
Likevel var ikke den svenske suksessen sluttkapittelet på Paulines musikalske karriere. Nå vil hun også slå igjennom i Norge og internasjonalt. Med den nye låten «Give Me A Call» har hun underholdt det norske publikum på konsertscenen i de største byene i Norge denne sommeren. Låten, som i skrivende stund ligger som nykommer på en 9.plass på VG-lista, handler i hovedsak om kjærlighet:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MySpace

- Den handler om kjærlighet og at man ikke har gjort allting riktig, men man har alltid et lite,lite håp, sier Pauline Kamusewu til BiipMag.

Jet-fly og privat øy
Soulsangerinnen har mange drømmer å oppnå og aller helst vil hun at det internasjonale publikum skal like musikken hennes:

- Den største drømmen er å slå igjennom internasjonalt. Da må jeg ha et egen jet-fly og for eksempel kunne fly til min egen private øy, sier hun humoristisk og legger til at hun gjerne skulle hatt et American Express-kort som hun kunne brukt til alt hun ville.

Vil lære bort til andre
Pauline er også opptatt av å lære bort musikalske ferdigheter til andre talenter:

- Jeg vil gjerne kunne leve på musikken så lenge som mulig og starte min egen musikkskole. Jeg vil også gjerne se andre lykkes og se at det går bra for dem.

- Jeg hadde gjort bedre enn Beyoncé
Blant yndlingsartistene til Pauline finner vi Prince, James Brown, Simon & Garfunkel og Etta James. Men den svenske artisten er ikke imponert over Beyoncés tolkning av Etta James i filmen «Cadillac Records» fra 2008:

- Beyonce spiller og synger bra, men hun var ikke Etta James. Jeg hadde gjort det mye bedre, sier hun bestemt.

Trives på landet
Pauline forteller oss at hun ikke bare har et fast sted å bo, men at hun er litt her og der og veksler mellom landlige Älmhult, Malmö og Stockholm. Og det er i rolige og landlige omgivelser den svenske artisten blir mest inspirert til å skrive låtene sine:

Hva inspirerer deg til å skrive låter?

- God mat og latter. Jeg skriver veldig mye når jeg er ute på landet i Älmhult der pappa bor.

Hør Paulines hitsingel «Give Me A Call» her:

HTML EMBED

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.