RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl M. Andersen, Sarpsborg Arbeiderblad

- Jeg hadde så vondt at jeg skrek og gråt

Sist oppdatert:
Med sterke hodesmerter satt hjernedrypprammede Gunn fem timer på venteværelset

Med sterke smerter i hodet måtte Gunn Christiansen vente nesten fem timer på legetilsyn ved akuttmottaket på sykehuset, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

- Jeg hadde så vondt at jeg skrek og gråt. Ikke visste jeg heller hva som feilte meg, og fryktet at jeg skulle dø. Det kjentes ut som om hodet skulle eksplodere, beskriver 57-åringen.

Hun ønsker å fortelle sin historie etter å ha lest en artikkel i SA om to pasienter med hjertetrøbbel som måtte vente opptil tre timer på legetilsyn ved akuttmottaket i Fredrikstad.

- Ifølge sykehuset har man økt legetilgangen ved mottaket slik at pasientene skal slippe å vente så lenge. Det er ikke min opplevelse, sier Sarpsborg-damen.

Falt om på jobben

17. oktober falt Christiansen om på jobben. Hun klarte ikke å stå på beina. Samboeren hentet henne og tok henne med på legevakta. Der ble hun sendt videre til Sykehuset Østfold og akuttmottaket.

Hun måtte vente litt da også, rundt tre timer.

- Men da hadde jeg ikke de store smertene. Jeg var først og fremst engstelig for hva som feilte meg, forteller 57-åringen.

Hun ble liggende fem dager på sykehus. Legene konstaterte at hun hadde fått et hjernedrypp.

Noen dager etter hjemkomst, begynte de sterke smertene i hodet.

- Jeg som har så mye å leve for, tenkte «la meg slippe dette. La meg dø.» Så vondt gjorde det.

Var redd hun skulle dø

Via legevakten ble 57-åringen fraktet i all hast til sykehus. Der endte Sarpsborg-damen opp på akuttmottaket igjen.

- Jeg kom dit i fem-tiden på ettermiddagen sammen med min samboer, forteller hun.

Tiden gikk og gikk, og Christiansen ble sittende på venteværelset sammen med flere pasienter. Det ble tatt blodprøver og målt blodtrykk, men ingen sørget for at Christiansen med opplagt store smerter fikk legehjelp.

- Etter mer enn fire timer gikk samboeren min bort til skranken. Han spurte om legen kom snart, og fikk til svar at lege hadde vært og sjekket meg allerede. Men det stemte jo ikke.

Fordi hun hadde så vondt, skulle Christiansen få vente på et annet rom, og da trodde Sarpsborg-damen at hun skulle få hjelp.

- Men jeg ble bare tatt med inn på et annet venteværelse, hvor det også satt flere pasienter. Da ble jeg sint og sa klart ifra hva jeg mente om behandlingen jeg fikk. «Her kan jeg dø, men ingen bryr seg om meg. Hvorfor får jeg ikke hjelp?» spurte jeg.

Kort tid etter utblåsningen kom endelig en lege.

Heldigvis var det ikke noe alvorlig galt. Det viste seg i stedet at Christiansen hadde fått bivirkninger fra medisiner hun måtte ta etter hjernedryppet.

- Slike bivirkninger var ganske vanlig. Men det hadde ingen sagt noe som helst om til meg, sier Christiansen til SA.

- Enkelte dager kan være travle

Avdelingssjef Sissel Hagen kan forstå at pasienter i perioder kan føle at ventetiden er lang på akuttmottaket.

- Enkelte dager og visse tider på døgnet kan vi ha mange pasienter inne på akuttmottaket. Da kan nok noen føle at de må vente lenge, sier avdelingssjefen ved akuttmottaket i Sykehuset Østfold.

Hun ønsker ikke å kommentere denne enkelthendelsen, men uttaler seg på generelt grunnlag.

- Jeg kjenner ikke denne saken, men jeg oppfordrer pasienten til å ta kontakt med oss, så kan vi gå gjennom hva som har skjedd, sier avdelingssjefen.

LES FLERE SAKER FRA SARPSBORG ARBEIDERBLAD HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere