RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nordlys/Scanpix (Scanpix/Nordlys)

- Jeg hadde stemmer i hodet

Sist oppdatert:
Den 39 år gamle trippeldraptiltalte erklærte seg ikke straffskyldig i Nord-Troms tingrett.

Onsdag morgen startet straffesaken mot den 39 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) med kniv i Tromsø i mars i år.

Den 35 år gamle kvinnen var gravid i femte måned da hun ble drept.

I retten onsdag fortalte mannen at det de siste årene har dukket opp stemmer i hodet hans.

- Til tider som en høytaler, og det hørtes også fornuftig ut det de hadde å si, fortalte 39-åringen i følge Nordlys .. Stemmene sa for eksempel at han måtte barbere hodet, og trekke ut alle hårene på kroppen. Dette var grunnen til at han havnet på Åsgård psykiatriske sykehus.

Drept i søvne
Paret ble drept mens de lå og sov i villaen i Tomasjord i Tromsdalen i Tromsø natten mellom 21. og 22. mars i år. Christensen, som var Olsens mor, har trolig våknet og gått opp i stuen der hun ble drept.

Ifølge tiltalen ble de tre knivstukket en rekke ganger. Olsen ble knivstukket 15 ganger, Hansen sju ganger og Christensen 22 ganger. Alle døde etter kort tid av forblødning.

Den tiltalte var leieboer i huset der dramaet utspant seg.

Han hadde lenge slitt med psykiske problemer da hendelsen skjedde, og har fortalt at han angrep sine ofre i hasjrus.

- Bevisstløshet som skyld av selvpåført rus frikjenner en ikke for straffeskyld, sa aktor og førstestatsadvokat Ole B. Sæverud i sin innledningsprosedyre onsdag, skriver Nordlys.

21 år og forvaring
Mannen nekter ikke for de faktiske forhold, men sier at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og at han derfor ikke kan straffes.

Aktor og førstestatsadvokat Ole B. Sæverud sa i retten onsdag morgen at selvpåført bevisstløshet ikke frikjenner en person for drap, og at 21 års forvaring med en minstetid på 10 år er vanlig for denne typen drap, skriver Nordlys.

Følg rettssaken live på Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere