RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg håper du dauer av et hjerteinfarkt

FOR ENKELT: Ordfører Øystein Beyer mener det er for enkelt for folk å lire av seg drittkasting, hets og sjikane bak en skjerm. Denne uken konfronterte han én direkte, over et møte. - Jeg blir irritert og sinna, men også litt nysgjerrig når jeg ser meldinger som det. Derfor ville jeg også møte ham, forklarer ordføreren.
FOR ENKELT: Ordfører Øystein Beyer mener det er for enkelt for folk å lire av seg drittkasting, hets og sjikane bak en skjerm. Denne uken konfronterte han én direkte, over et møte. - Jeg blir irritert og sinna, men også litt nysgjerrig når jeg ser meldinger som det. Derfor ville jeg også møte ham, forklarer ordføreren. Foto: Inge Fjelddalen (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Bompenger vekker debatt, men også nett-trollene. I går møtte ordfører Øystein Beyer en porsgrunnsmann som skal be ved senga hver kveld for at han dør av et hjerteinfarkt, over en kaffe.

Søndag kveld. Følgende melding tikker inn på ordførerens Facebook-side:

«Øystein... Blir helt kvalm av dine oppgulp. Jeg håper du trer av som ordfører, det kommer du nok ikke til og gjøre så jeg skal be ved sengekanten hver kveld at du dauer av et hjerteinfarkt eller lignendene:) stå på din jævla pikk»

En annen dag ville han kanskje latt den fare forbi uten oppmerksomhet. Denne gang ville Beyer det annerledes, skriver Telemarksavisa.

- Det får være grenser for hva folk lirer av seg på fri eksos, uten at en tar til motmæle, sier Beyer.

Stille i røret

Det begynte med et svar på meldingen hvor Beyer spør om han tør å møte ham for en prat. Svar uteble, så tirsdag tok Beyer like godt og ringte ham.

- Det ble ganske så stille i andre enden, men han gikk med på å møte meg for en prat, forteller han.

I møtet med meldingens avsender ble bakgrunnen for den oppklart. Bypakka og bompenger.

- Det er fair å være uenige om sak, men dette går direkte på person. Jeg blir irritert og sinna, men også litt nysgjerrig når jeg ser meldinger som det. Nettopp derfor ville jeg også møte ham, forklarer ordføreren.

Bekymringsfullt, mener Beyer, er det også når en slik melding kommer fra en far med små barn. Profilbildet avdekket raskt det.

- Jeg undres over at ikke folk har større sperrer, og hvordan det utarter seg i ulike sosiale medier. Det er rett og slett for lettvint å sitte hjemme sent en kveld og lire av seg hva som helst, mener han. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

Denne meldingen tikket inn på ordførerens Facebook-side.


Eksemplene for Beyers del har ikke vært mange. Fenomenet er likevel utbredt, og han synes det er beklagelig at ofrene i stor grad er på defensiven.

- Det handler om å ta tak i hva slags debatt man ønsker. Når meldinger av en slik art er en del av den, synes jeg ikke vi bare bør overse dem. Da vil det bare fortsette og eskalere.

- Hvor mye skal dere egentlig tåle?

- Vi skal tåle mye! Vi berører folks hverdag og vi skal tåle all den motstandsargumentasjon vi får. Men dette er ikke argumentasjon, det er gulp og avliring som ikke hører hjemme noen plass. Det har ingenting med å være hårsår å gjøre.

Slettet meldingen

Den aktuelle meldingen ble raskt slettet fra Beyers facebookside av avsenderen. Ordføreren ser i utgangspunktet på mediet som en god kanal til enkelt å føre dialog med kommunens innbyggere.

- Og kanskje særlig de litt yngre. Det er likevel tilfeller som dette som gjør at en stiller spørsmål ved om det kan gjøres på en bedre måte. Om det er mulig å få en bedre systematikk på det. For det krever oppfølging og svar om det skal være en god arena.

Høsten 2015 er det nytt kommunevalg. Nye innbyggere skal oppfordres og rekrutteres til å gjøre en jobb som folkevalgte politikere.

- Det er trist om meldinger og kommentarer som dette skal bli en del av vurderingen om en vil gjøre en innsats eller ikke. Debatten er allerede reist av mange, og jeg synes det er viktig at vi holder trykket på den oppe. Det er langt ifra bare oss som politikere som utsettes for det, presiserer han.

Les flere saker i Telemarksavisa


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere