RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg håpet å se noen pupper

Sist oppdatert:
Jon Almaas hjalp mamma med å lansere ammebok. Selv håpet han å se noen pupper.

(SIDE2): «Nytt på Nytt»-programlederen stilte opp for mamma ved å introdusere den nye ammeboken hennes «Amming» på Tanum i Oslo, onsdag.

- Dere lurer kanskje på hvorfor jeg er her? Jeg hadde jo håpet å se noen pupper da, spøkte Jon Almaas, før han introduserte sin egen mor for barseltreffet i bokhandelen i Oslo.

- Jeg sugde
Moren til Jon Almaas heter Elisabet Helsing, og det var hun som i sin tid startet «Ammehjelpen» på 70-tallet. Da hadde hun allerede fått Jon, som hadde ammet i omtrent ett og et halvt år.

- Jeg har fått amming inn med morsmelken så og si, men jeg sugde til å amme tror jeg. Etter at jeg hadde ammet henne i et og et halvt år så startet hun «Ammehjelpen». Det sier vel sitt, mente Almaas.

Mor Elisabet har utgitt flere bøker om amming, og på en av hennes gamle bøker er også Jon Almaas med på coveret. Det siste bidraget har hun skrevet sammen med Anna-Pia Häggkvist.

- Det har skjedd mye siden min siste bok og derfor var det på tide med en ny, sier hun til Side2. For ikke lenge siden skrev Side2 om den nye ammevideoen til Gro Nylander, og Helsing mener dette er et viktig bidrag til å hjelpe unge mødre med å amme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg syns video er et bra medium for å vise hvordan det gjøres. Det er jo en fordel å kunne vise ammemetoder istedenfor å forklare dem med ord. Gro Nylander og jeg er enige om det meste innenfor amming, sier hun.

Les saken her: Se den nye ammefilmen

Tilhørerne på Tanum er for det meste unge mødre med barn. Tanum arrangerer nemlig barseltreff en gang i måneden hvor de presenterer nytt på barnefronten, være seg amming eller andre utgivelser om barn eller foreldre. Om de har tatt turen for å se kjekke Jon Almaas eller få siste nytt om amming er uvisst.

Slitsom amming
- Vi er kolleger, sier de tre jentene på bakerste rad. De jobber på Lovisenberg sykehus.

- Jeg syns ikke det var så greit å amme i full offentlighet i starten, men jeg har vendt meg til det nå, sier Unn Torill (28).

- Det er jo ikke slik at jeg ammer overalt. Jeg tar jo hensyn og er varsom overfor folk som spiser for eksempel. sier Line(29). Også Christine er varsom, og syns det kan være litt slitsomt.

- Det verste er at Emilie (6 måneder) blir urolig, mener hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke prippen
Jon Almaas mener man ikke bør være prippen når det kommer til amming.

- Det er jo så positivt at kvinner ammer og jeg syns det bare er koselig å se det. Det er jo et matfat og ikke et sexobjekt, så jeg syns ikke man kan sammenligne amming med at en mann sitter og napper seg i løken, sier han til Side2.

- Selv må jeg si at jeg likte både smaken og følelsen, da jeg var baby.

Boka «Amming» kan du kjøpe i bokhandelen nå.

LES MER OM HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere