RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri følt en slik redsel

Foto: AMR ABDALLAH DALSH (Reuters)
Sist oppdatert:
Vitne forteller at vannet ble farget rødt etter haiangrepet

- Jeg har aldri følt en slik redsel, sier den britiske Ellen Barnes (31) til The Sun.

Barnes var vitne til det horrible haiangrepet på den 70 år gamle tyske kvinnen på det egyptiske feriestedet Sharm el-Sheikh denne helgen.

Barnes sier haien forårsaket voldsomme bevegelser i vannet som kunne sammenlignes med en vaskemaskin.

- Haien slet og rev i denne stakkars kvinnen, og jeg klarte så vidt å holde hodet over vann i den krappe sjøen, sier hun.

Farget rødt
Videre forteller hun at vannet ble farget rødt som følge av alt blodet.

- Og svømmeren skrek om hjelp på engelsk. Jeg fikk frysninger nedover i ryggraden, sier Barnes, som var i vannet sammen med sin fem år gamle datter og fire måneder gamle sønn rett før angrepet skjedde.

Den 70 år gamle kvinnen ble etter hvert reddet i land av en livredningsvakt, men livet sto ikke til å redde. 70-åringen hadde fått revet av deler av armen sin og låret sitt i angrepet, og ble det første dødelige offeret i haiangrepene som rammer det populære feriestedet.

- Trygt å svømme
Tidligere er fire turister, tre russere og én ukrainer, blitt angrepet av hai i området. Men lokalmyndighetene sa at farvannet igjen var trygt for svømmere etter å ha fanget en hvitfinnehai og en makrellhai.

Men noen dager senere ble imidlertid den 70 år gamle tyske kvinnen angrepet av en hai. Dette førte til at strendene igjen ble stengt for badegjester.

De mange haiangrepene i Rødehavet har skapt en rekke rykter om at det er én blodtørstig hai som har fått smaken på menneskekjøtt, noe som ikke er blitt bekreftet.

Men de hyppige angrepene kan likevel sammenlignes med filmklassikeren Haisommer, som handler om en populær badestrand på USAs østkyst som ble utsatt for en rekke dødelige haiangrep over en kort tidsperiode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere