RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri møtt en slik person før

BILDET SKAL IKKE BRUKES. FOTOGRAF SKAL HA BETALT FOR ALL FREMTIDIG BRUK.
BILDET SKAL IKKE BRUKES. FOTOGRAF SKAL HA BETALT FOR ALL FREMTIDIG BRUK. (ÅSA BERGEM)
Sist oppdatert:
Svindeldømt kvinne (27) forfalsket underskriften til Pareto-toppsjef. Så sa hun at hun hadde landet avtale verdt 500.000 kroner.

(Nettavisen): I januar skrev Nettavisen om 24 år gamle Omid Alexander Tabari som fortalte at han var blitt svindlet for 24.000 kroner. I kjølvannet av oppslaget mottok Nettavisen en rekke henvendelser fra personer og firmaer som sa de hadde blitt lurt av samme kvinne.

Flere av anmeldelsene mot kvinnen kom inn mens hun hadde prøvetid etter å ha blitt domfelt for svindel av 16 personer på Finn.no, samt kommunen der hun bodde.

Etter en rekke artikler om kvinnen ble hun til slutt pågrepet og arrestert av politiet i sin egen leilighet i Oslo. Likevel gikk det ikke lang tid før hun slapp ut igjen.

- Vi begjærte fire ukers varetektsfengsling på grunn av faren for gjentakelsesfare, men hun ble løslatt, sa politiinspektør Vibeke Schøyen.

Ifølge Schøyen mente retten at kvinnens kriminelle virksomhet fremsto som mindre intens og alvorlig enn det påtale la til grunn. Det ble også vektlagt at hun var gravid.

TIPS? Kontakt:: Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

- Lagde falsk kontrakt
Nå viser det seg imidlertid at kvinnen fortsatt forsøker å lure nye arbeidsgivere, blant annet firmaet Purehelp.no.

- Hun startet hos oss onsdag 24. april, gjorde et sterkt intervju og ble ansatt. Allerede dagen etterpå kom hun til meg og fortalte at hun, via en kamerat i Pareto, hadde landet en avtale til 520.000 kroner. I tillegg spurte hun om et lønnsforskudd på 10.000 kroner som jeg avslo, sier avdelingssjef i Tommy Ødgren i Purehelp.no AS avdeling Oslo.

Kontrakten hun hadde med tilbake var tilsynelatende signert av Pareto-milliardær Svein Støle personlig. Ifølge 27-åringen skulle hun møte Støle og hans sønn for en middagsavtale på luksusrestauranten Onda uken etterpå.

- Vi reagerte først på det høye beløpet. I tillegg reagerte vi på at kvinnen kom tilbake med en underskrevet papirkontrakt. Vi bruker nemlig kun elektroniske kontrakter. Svaret vi da fikk servert var at Støle visstnok hadde hatt så dårlig tid at de ikke hadde rukket å skrive en slik kontrakt. Hun lovet at den skulle komme i løpet av mandagen, forteller Ødgren.

Administrerende direktør i Purehelp, Tommy Tufte, ante ugler i mosen da han hørte om kontrakten. Etter å ha sett på signaturen, tok han kontakt med Støle personlig, som avkreftet at han hadde inngått noen som helst avtale med firmaet.

- Lot som hun ringte
Mandag 27. april møtte avdelingssjef Ødgren og en kollega den påstått gravide 27-åringen på en café i Oslo over noen øl.

- Vi så aldri at hun var gravid og hørte aldri noe om at hun var gravid, slik Nettavisen skrev i februar, da hun slapp varetektsfengsling. Vi tok derimot noen øl etter jobb, sier han.

Mens de satt på cafeen ringte Ødgrens sjef og fortalte at han hadde vært i kontakt med Støle, som avkreftet å ha underskrevet kontrakt eller hatt noe som helst kontakt med kvinnen.

Ifølge Ødgren skal 27-åringen umiddelbart ha sagt at det måtte ha skjedd en misforståelse. Hun forsøkte så å ringe sin «venn» i Pareto.

- Hun må ved flere anledninger ha latt som om hun pratet med Støle. Hun hengte blant annet opp en gul lapp på pulten sin der hun hadde notert tidspunktet for restaurantavtalen med Støle. I tillegg sto hun foran meg og lot som hun pratet med han i mobilen. Det er helt utrolig at det går an å være så utspekulert, sier han.

- Svært selvsikker
Ødgren forteller at kvinnen tirsdag 28. april fikk beskjed om at hun var oppsagt og anmeldt for grov dokumentforfalskning. Siden har ikke firmaet hørt fra henne.

- Jeg har aldri møtt en slik person før og skjønner fortsatt ikke motivet hennes. Vi hadde jo avslørt henne uansett, sier Ødgren.

Han beskriver kvinnen som en svært selvsikker person som sier alle «de riktige» tingene. I tillegg hadde hun en god CV med referanser.

- Vi har imidlertid sjekket opp referansene i ettertid og det viser seg at hun har lurt alle selskapene. Problemet var at hun hadde satt opp kamerater som besvarte telefonnumrene som var satt opp på CV-en. Hun har tydeligvis gjort dette tidligere, sier han.

Politiadvokat Trine Krok ved Oslo politidistrikt sier til Nettavisen at saken er under påtalemessig vurdering, altså at det vurderes om saken skal tas til retten eller ikke.

- Hun er ikke fengslet. Utover dette har jeg ingen kommentar, sier hun.

Kvinnen har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere