RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri vært så nervøs før

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Fire dager etter at han fylte 17 år debuterte Kristian Brix i Tippeligaen for Vålerenga. Venstrekanten som er oppvokst et par steinkast fra Brakka viste litt av det han er god for i en tøff bortekamp.

- Jeg var utrolig nervøs før kampen. Jeg tror jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv. Lillestrøm har vist seg å være en gullkandidat så jeg visste at det kom til å bli tøft. Men jeg ville vise meg verdig tillitten jeg fikk av Petter og Harald. Alle gutta har støtta meg, så min oppgave var å jobbe hardt og gi det jeg hadde, sier Brix til vif.no.

- Det var slitsomt utpå der. Mange dueller og lite finspill, men vi slo Lillestrøm på innsats. Det skal vi ta med oss videre.

Kysset VIF-logoen
Etter en times spill sa debutant Kristian Brix takk for seg og ble erstattet av Alexander Mathisen. Brix fikk en tøff debut i knokkelkampen mot LSK, men fikk vist frem god teknikk og gode dragninger i selskap med Norges beste spillere. Venstrekanten har vært i Vålerenga siden han var åtte år og takket Klanen for støtten på vei ut ved å kysse VIF-logoen på drakta.

- Det er fantastisk moro at Kristian taklet debuten på Åråsen så bra som han gjorde. Det er ikke lett å debutere på Åråsen, sier Vålerenga-trener Harald Aabrekk.

Den talentfulle venstrekanten signerte a-lagskontrakt i april.

– Det er i Vålerenga jeg har lyst å være så jeg er veldig glad for at jeg får denne muligheten, sier Brix selv.

– Den første tiden er tøff. Spranget er stort fra junior- til A-lagsfotball. Men nå som jeg begynner å bli vant til tempoet er det en utrolig god utviklingsarena.

Kom fra Lille-Tøyen
Som guttespiller spilte Brix i juniorenes interkretsserie, for rekruttlaget i 2. divisjon og var sentral på G16-landslaget forrige sesong. Etter en god høst fikk han lærlingkontrakt i Vålerenga og ble invitert på treningssamling i Chelsea.

Brix meldte overgang til Vålerenga åtte år gammel etter noen år med syverfotball i Lille-Tøyen.

- Jeg var god da jeg var liten og jeg trente hardt både med venner og alene. Det var hundre prosent mitt eget valg, men foreldrene mine støttet opp hele veien. Det gikk veldig greit å gå til Vålerenga i ung alder. Enga er en stor klubb og jeg fikk fort venner her. Det er det lureste jeg har gjort.

- Målet er å spille meg inn på A-laget til Vålerenga i løpet av to til tre år. Det er ikke noe annet lag som aktuelt for meg.

Skiller seg fra mengden
Trener i Vålerengas utviklingsgruppe Andreas Holter har fulgt Brix i flere år.

– Kristian er rask og teknisk. Han har fin balanse og gode innlegg. Dessuten er han venstrebeint noe som gjør at han skiller seg litt ut fra mengden.

– Når timinga sitter er han veldig bra én mot én. Han har litt å jobbe med for å bli enda bedre, blant annet det defensive arbeidet, men han har utviklet seg mye det siste året.

Sammen med Harald Aabrekk var Holter tilstede da Norges G16-landslag spilte EM-kvalifisering i Estland i fjor høst. Holter lot seg imponere av venstrekantens innsats.

– Han var helt fantastisk mot Kroatia. Norge scoret fem mål og Kristian var involvert i alle målene. Han er helt klart blant de aller beste spillerne i Norge på det alderstrinnet.

Gir unge sjansen
Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu er strålende fornøyd med å hente opp et nytt talent fra egne rekker.

- Dette viser at Vålerenga tar ungdomsarbeidet sitt veldig seriøst, og at vi gir unge og talentfulle spillere muligheten tidlig. Jeg håper dette også inspirerer andre spillere i rekruttstallen til å jobbe enda hardere, og at det viser at du kan få muligheten tidlig om du presterer godt.

Brix er en spiller med gode ferdigheter alderen tatt i betraktning.

- Det er viktig for Kristians utvikling at han får trene med de beste hver dag. Han har gode ferdigheter, er teknisk god og har veldig god fart. Det er en spennende type som vi forventer mye av i fremtiden, avslutter Aalbu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere