*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har barn som aldri har visst hva pappa har holdt på med

En gråtkvalt Eirik Jensen skrøt av mediarbeiderne sine på gjengavdelingen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Eirik Jensen forteller at han valgte bort barna sine for samfunnsoppdraget.

05.03.15 09:38

I sin nye bok forteller polititoppen Eirik Jensen hvordan han opplevde å bli satt på glattcelle, siktet for korrupsjon.

– Jeg lå på glattcelle, et nakent og jævlig rom, skriver Jensen i boka «På innsiden. Historien om mitt politiliv»

Nå holder han pressekonferanse i forbindelse med boklanseringen.

Fakta

Eirik Jensen-saken

Liker seg i skjul

- Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, sier Eirik Jensen og begynner å fortelle om bokprosjektet.

- Jeg har likt meg i skjul og dekning. Jeg jobbet i Oslo i hele min politikarriere og kjenner byen godt. Jeg ville rpøve å gi lesere, jornalister og politikere et innblikk. Vi er i en brytningstid når det gjelder hvilken vei vi skal dra etaten, sier han.

Barna visste ingenting om jobben hans forteller Jensen.

- Det koster å ha meninger om en kultur. Det vil nok dette gjøre også. Jeg har barn som aldri har visst hva pappa har holdt på med. Nå skal de få sette seg litt inn i hva dette har vært. Jeg har valgt den bort på en måte. Jeg har følt at jeg har hatt et samfunnsoppdrag som har kostet mye.

- Må ut for å skjønne ting

Eirik Jensen forteller om hvordan arbeidet med gjengene og mc-miljøet startet.

- Vi kan ikke yte tjenesten publikum forventer, hvis vi ikke vet hva som foregår rundt oss. Mange tror en kan lese seg til denne typen kunnskap. Der er vi uenig. Man må ut og tråkke for å skjønne ting. Det gjelder å være streetsmart. Du må prate med dem.

Han sier det er viktig å være blant folk for at innbyggerne skal føle seg trygge.

- Uten publikums tillit har vi et problem.

Gråtkvalt Jensen

Jensen håper boken kan få noen til å reflektere og at det startes prosesser internt i politiet. Han er klar på at det ikke er noen forhåndsprosedering i boken.

- Det er dette jeg tror på og jeg håper jeg blir husket for. Vi har fått til mye. Gjengene hadde vi i knestående. Vi har tatt ut over 250 våpen fra gata. Det er gjort fantastisk mye godt arbeid. De medarbeiderne jeg har hatt på SO og gjeng er de flotteste folka jeg har jobbet med, sier en gråtkvalt Jensen.

Han forteller at alle avtaler han har gjort med kriminelle alltid har blitt gjort.

- Ta den kaffekoppen med verstingene. Du må våge å stole på folk og ha en strategi i bakhodet og vite hva du ønsker å oppnå. Nå renner sanda ut av timneglasset. Det har vært en god tanke bak alt. Det er dette jeg har trodd på. Jeg ville bli god på det jeg holdt på med, Det viktigste for meg er at Oslo er et trygt sted å være sier Eirik Jensen.

Les også: - Jeg utviklet sosial angst

Skrev kontrakt i 2012

Forlagssjef Anne Gaathaug forteller at det manglet en innsidefortelling fra politiet. Avtalen med Jensen ble gjort allerede i 2012. Boken ble forsinket på grunn av pågripelsen for drøyt ett år siden.

I boka skildrer han tida både før og etter februardagen i fjor da han ble pågrepet i garasjeanlegget på Politihuset i Oslo av fem-seks tungt bevæpnede politifolk.

Fortsatt er det uklart om Jensen kommer til å bli tiltalt eller ikke. En påtalebeslutning er ventet senere i vår. Den ukonvensjonelle, frittalende og ofte omstridte politimannen har hele tiden bedyret sin uskyld.

– Jeg ville være et medmenneske, skriver han i boka som forklaring på hvorfor han nøt så stor respekt i kriminelle miljøer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag