RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skulle gjerne fortsatt

Nav-direktør Joakim Lystad møtte fredag pressen sammen med den nye Nav-sjefen Kjersti Monland.
Nav-direktør Joakim Lystad møtte fredag pressen sammen med den nye Nav-sjefen Kjersti Monland. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den sparkede Nav-direktøren får ny jobb og beholder millionlønnen.

Statsråd Robert Eriksson orienterte Joakim Lystad før påske om at han vil ha en ny arbeids- og velferdsdirektør.

- Jeg skulle gjerne ha fortsatt. Men dette er slik det er i denne type stillinger. Og det visste jeg da jeg tok jobben, sa Lystad da han møtte pressen i Oslo fredag ettermiddag.

Han var da i ferd med å flytte ut av kontoret sitt. Lystad starter i ny jobb som spesialrådgiver i arbeids- og sosialdepartementet mandag.

- Det gleder jeg meg til, sa Lystad og svarte bekreftende på at han beholder grunnlønnen på drøyt 1,3 millioner kroner i sin nye jobb.

- Jeg har gjort mitt beste
- Er du enig i den beslutnig?

- Jeg skulle gjerne fortsatt, men jeg tar til etterretning at han ønsker en ny ledelse, sier Lystad, og legger til:

- Med de ansatte har jeg gjort mitt beste for å gjøre Nav bedre.

Les også: Derfor fikk Nav-direktøren sparken

- Jeg har bedt om å fratre

Tidligere fredag sa Lystad i en pressemelding at han ba om å fratre.

- Det tar jeg til etterretning, og jeg har derfor bedt om å få fratre som direktør, sa han.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson kunngjorde at Lystad er ferdig som Nav-direktør fredag formiddag. Lystad selv har opplevd prosessen som rettferdig.

-  Jeg har opplevd en ryddig prosess. Statsråden ønsker en ny ledelse i Nav. Det forholder jeg meg til, sier han.

Les også: Lundteigen: – Eriksson skyter pianisten
Les også: - Den som overtar hopper ikke akkurat etter Wirkola

- Har et utviklingspotensial
Konstituert arbeids- og velferdsdirektør i Nav, Kjersti Monland, sier at organisasjonen må fortsette sitt gode arbeid, men ser samtidig at en del kan gjøres bedre.

Monland skal inntil videre erstatte Joakim Lystad, som ble fjernet som Nav-direktør fredag. Hun kommer fra stillingen som IKT-direktør i samme selskap.

- Vi må fortsette det gode arbeidet vi har gjort til nå. Vi skal levere de tjenestene og ytelsene brukerne trenger, sa Monland til NTB fredag.

Kjersti Monland overtar som fungerende NAV-direktør.


Hun svarte «ja» på spørsmål om hun mener at Nav gjør en god jobb, men innrømmet samtidig følgende:

- Vi har et utviklingspotensial, og det er for mange brukere som ikke har en god opplevelse med Nav. Det skal vi jobbe intenst for å utbedre.

- Vi ønsker å kunne fortsette fornyelsen av Nav. Vi har nesten firedoblet arbeidskontakten vår de siste årene, og det skal vi jobbe videre med, la Monland til.

Les også: Kjersti Monland (54) overtar som NAV-direktør

- Fem svært spennende år
Lystad beskriver årene i Nav som svært spennende.

- Jeg har hatt nesten fem svært spennende år i en av Norges mest utfordrende stillinger. Hele tiden har jeg vært klar over at denne type jobb er noe man har til låns. Sammen med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i NAV har jeg gjort mitt beste for å bidra til at NAV skal bli en stadig bedre organisasjon for brukerne. Den utviklingen vet jeg vil fortsette under fungerende arbeids- og velferdsdirektør, Kjersti Monland, sier Lystad i en pressemelding. 

Han takker samtidig alle de ansatte.

- Jeg ønsker å takke alle ansatte, tjenestemannsorganisasjoner, brukerrepresentanter, samarbeidspartnere og departementsansatte for godt samarbeid og mye læring i disse årene som arbeids- og velferdsdirektør, sier han i pressemeldingen.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson holdt pressekonferanse fredag i forbindelse med at Nav-direktør Joakim Lystad fratrer sin stilling.


- Mangelfull oppfølging

Datatrøbbel, kostnadssmell og mangelfull oppfølging av arbeidssøkere. Slik grunngir arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) at Joakim Lystad er avsatt som Nav-direktør.

- Vi har ikke vært gode nok når det gjelder IKT-modernisering. Vi må bli flinkere på å planlegge og gjennomføre. Denne moderniseringen er utrolig viktig for alle som trenger våre velferdstjenester, sier Eriksson til NTB.

Til tross for at problemene med det enorme IKT-prosjektet i Nav bidro til Lystads fall, har statsråden konstituert nåværende IKT-direktør Kjersti Monland i stillingen som toppsjef. Dette paradokset kommenterer Eriksson slik:

- Kjersti Monland er kunnskapsrik og kompetent. Hun kjenner Nav godt og også utfordringene etaten står overfor. Det er viktig at moderniseringen ikke stopper opp, men fortsetter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere