*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har bein i nesen

Foto: froken.no

Frøken Norge-finalen nærmer seg og BiipMag har snakket med finalist Eli Landa. Les intervjuet her!

(BIIPMAG): Speil, speil på veggen der; Hvem blir vakrest i landet her?

Den store finalen
Finalen i «Frøken Norge» går av stabelen fredag 28. mars og da skal det kåres to vinnere. Norges kandidat til «Miss Universe»-finalen utpekes av en juryen bestående av 10 personer. Mens kandidaten til «Miss World» kåres med 75% publikumsstemmer og 25% fra juryen.

Det er viktig for alle finalistene å sanke så mange stemmer som mulig og derfor er nettsamfunn som Biip og Facebook viktige plattformer for jentenes egen promotering og stemmesanking.

Relatert: Her er semifinalistene

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Froken.no

- Elsker å jobbe som modell
BiipMag har snakket med en av finalistene: Eli Landa (24) fra Stavanger. Eli forteller at hun har utrolig lyst til å vinne «Frøken Norge» og at hun elsker å jobbe som modell:

- Jeg elsker å jobbe som modell, det å bli stylet av profesjonelle, gå catwalk og ta bilder er bare helt utrolig gøy, og det er en vesentlig grunn til at jeg meldte meg på. Jeg ønsker å bli Frøken Norge for å åpne nye dører med muligheter for nye og spennende jobber. Å få være med i en moteserie for et av motebladene som lages i Oslo og jobb i TV er noen ting jeg har veldig lyst til, forteller hun engasjert.

Jeg er en jente med bein i nesen som pleier å oppnå det jeg ønsker ved å gi 100% i det jeg jobber for

Men den aller største motivasjonen for å vinne konkurransen er å påvirke samfunnet på en positiv måte og hun tror at hun kan oppnå dette ved å være et sterkt og sunt forbilde for unge mennesker.

Glede og forberedelse
Finalist Eli Landa håper å gjøre et flott inntrykk i finalen ved å forberede seg godt:

- Og kanskje prøve å forberede meg på andre ting som kan være nyttig i finalen. Jeg vil alikevel smile fra øre til øre hver eneste dag. Jeg vil bli helt overlykkelig hvis jeg kommer til finalen. Jeg får sommerfugler i magen bare av tanken! har hun tidligere fortalt til BiipMag, før hun visste at hun kom til finalen.

Les mer om Eli Landa på hennes egen Facebook-gruppe her.

Med bein i nesen
Eli har masse pågangsmot og gir 100 % for å vinne:

- Jeg er en jente med bein i nesen som pleier å oppnå det jeg ønsker ved å gi 100% i det jeg jobber for. Nå vil jeg vinne denne konkurransen og jeg tror min vilje og pågangsmot er noen av mine sterkeste sider i forhold til konkurrentene mine. Dersom jeg vinner konkurransen vil jeg jobbe mer aktivt for å bevare miljøet og regnskogen, og det tror jeg kan være et fortrinn i de internasjonale konkurransene, forteller Eli til BiipMag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Froken.no

Konkurrent
En av Elis konkurrenter i finalen er 19 år gamle Natasha Ally Hammer fra Langhus. Natasha er, i likhet med Eli, opptatt av å være en god rollefigur:

- Tilfredshet og rettferdighet, å oppnå en posisjon der jeg kan være en rollefigur og påvirke mennesker til å være mer tolerante og akseptere hverandre uansett tro, rase, kjønn, utseende og bakgrunn - også i forhold til dyr, forteller hun på Frøken Norges hjemmeside.

Les mer om Natasha på hennes egen biip-profil her.

Vil til månen
Når Natasha blir spurt om hva hennes drømmereisemål er forteller at hun gjerne kunne tenkt seg å reise til Miami, eller til månen:

- Måten det (Miami) blir fremstilt på virker så spennende og eventyraktig, jeg er sikkert påvirket av alle sangene og videoene. Jeg kunne også tenkt meg å betrakte den vakre planeten vår fra avstand og samtidig sett hvordan månen virkelig er.

Dette er alle finalistene i «Frøken Norge 2009»:

 • Maiken Madeleine Gaup fra Trondheim
 • Charlotte Rustad fra Bekkestua
 • Trine Dønheim fra Ålesund
 • Jasmin Mehrina fra Tranby
 • Anna Karina Bacca fra Hjelmeland
 • Siri Kristin Johansen fra Frogner
 • Marita Frøyen fra Sandane
 • Martine Dønheim fra Ålesund
 • Silje Mathea Nylund fra Øyer
 • Sara Skjoldnes fra Skien
 • Eli Landa fra Stavanger
 • Natasha Ally Hammer fra Langhus

Finalen i «Frøken Norge» arrangeres fredag 28.mars på Thon Arena Hotel i Lillestrøm. Les mer om alle finalistene og stem på din favoritt her.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.