RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg har bulimi

Sist oppdatert:
Sandra Lyng Haugen forteller for første gang om sykdommen.

(SIDE2): Popartisten har slitt med bulimi siden hun var bare 13 år gammel.

I et eksklusivt intervju med «God kveld Norge» som sendes på lørdag, forteller Sandra Lyng Haugen (22) for aller første gang om sykdommen som har preget henne i årevis.

- Jeg har hatt en veldig tung tid. Jeg har rett og slett vært veldig, veldig syk, sier hun ifølge tv2underholdning som har gjengitt deler av intervjuet fra «God kveld Norge».

Første Idol
Sandra ble landskjent og fikk kjendisstatus bare 16 år gammel etter deltagelse i den første utgaven av «Idol». Hun ble raskt en av favorittene i sangkonkurransen, men ble som kjent slått av Kurt Nilsen og fikk en fjerde plass.

Men i skjul hadde hun allerede da slitt med spiseforstyrrelser i flere år, og i intervjuet at hun har hatt sykdommen siden hun var 13 år gammel.

- Jeg har jobbet veldig hardt for å holde dette skjult. Og jeg prøvde virkelig å gå rundt og være den blide jenta som alltid smilte og var i godt humør, sier Haugen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Vil hjelpe andre
Hun ønsker med intervjuet å hjelpe andre som sliter med spiseforstyrrelser.

- Nå er jeg for første gang klar for å selv fortelle min historie, og jeg håper jeg kan hjelpe andre ved å gjøre det, sier hun.

For tiden jobber 22-åringen med plate som planlegges å være klar om et par uker. I forbindelse med åpningen av Ice Bar i Oslo sa hun dette til Side2 om den kommende platen:

- Det meste har jeg gjort selv så denne gangen er jeg mer utsatt og må stå for det jeg har gjort. Men det synes jeg at jeg kan.

Les mer her:- Jeg må stå for det jeg har gjort

Hva er bulimi?
Bulimi er en spiseforstyrrelse som hyppigst opptrer hos jenter og unge kvinner fra 15-16 års alderen til 20-25 års alderen. Sykdommen beskrives slik på nettdoktor.no:

- Spiseanfall hvor det inntas store mengder mat på kort tid.
- Spisetrang, en uimotståelig trang til mat her og nå - en trang som vanskelig kan overvinnes.
- Ønske om å slanke seg ved hjelp av slankekurer, faste, brekninger, vanndrivende medisin, mosjon og lignende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere