*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har det ikke bra

Foto: privat (Rogalands Avis)

Sarwar Reza Hassan ble kastet ut av Norge etter 14 år.

06.03.13 18:57

Hassan ble kastet ut i desember, og befinner seg nå i en hytte i Kurdistan.

- Det er ingen jobbmuligheter her, og jeg har ingen venner. Jeg synes ikke det er trygt her. Dette er veldig ubehagelig, sier han til Rogalands Avis .

I desember ifjor ble Sarwar Reza Hassan tvangsreturnert til Irak, etter å ha bodd i Norge i 14 år. Årsaken til utsendelsen, var at han en periode skulle ha oppholdt seg ulovlig i Norge.

- Har det vondt
RA har vært i kontakt med Hassan, som nå befinner seg i Kurdistan. Han beskriver situasjonen sin som vond.

- Jeg har det ikke bra. For tiden bor jeg i en hytte på fjellet sammen med mamma og pappa, som kom hit fra Iran da jeg ble tvangsreturnert. Det er ingen jobbmuligheter her, og jeg har ingen venner. Nå som jeg er vant til livet i Stavanger, synes jeg det er vanskelig å bo her, sier han.

Byen Kirkuk som ligger nord i Irak skal dessuten ha blitt bombet da Hassan befant seg der, mens han var på reise fra Bagdad til Kurdistan.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Storvik

- Jeg synes ikke det er trygt her. Dette er veldig ubehagelig, sier han til Rogalands Avis.

- Ingen reell mulighet
Hassan drev i flere år enkeltpersonsforetaket Cut Hair Style i Stavanger, hvor han hadde flere personer ansatt.

Hans advokat i saken, Knut Olav Eldhuset, reagerte i desember på at Hassan ble pågrepet en torsdag kveld og sendt ut tirsdag, noe som gjorde at han som advokat ble satt i en vanskelig tilstand på grunn av tidspresset dette medførte.

- Dette gir Hassan ingen reelle muligheter til å få retten til å gi ham midlertidig opphold til vi får prøvd saken for en domstol, uttalte Eldhuset til RA den gangen.

Lokalpolitisk støtte
Venstre-politiker Anja Berggård Endresen (V) har også vært i kontakt med Hassan etter at han kom til Kurdistan, og holdt nylig innlegg om hans situasjon på Venstres fylkesårsmøte.

- Saken ble tatt videre opp i partiet, for å se på mulighetene for å legge politisk press på dette slik at han kan komme tilbake til Norge. Denne saken kan jo tas opp igjen, men det er et spørsmål om økonomiske midler til å dekke advokatutgiftene, sier Berggård Endresen til RA.

Hassan tilhørte da han var i Norge gruppen MUF, som er en person med midlertidig opphold uten rett til familiegjenforening.

- Min oppfatning er at vi i partiet er unisone på at det her er begått stor urett i forhold til hvordan denne prosessen er utført, men også fordi vi har et ansvar for å beskytte folk. Den virkeligheten Hassan beskriver der han befinner seg nå, er ikke den vi kjennetegner som trygg. Selv om han er sendt ut, betyr ikke det at vi legger saken hans død, understreker politikeren.

Les flere saker i Rogalands Avis.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.