RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har det vanskelig

Foto: Andersen, Aleksander (Scanpix)
Statsminister Stoltenberg sier han kjenner flere av de døde.

Stoltenberg har i dag vært på Sundvolden hotel, og holdt i den sammenheng en pressekonferanse for de mange oppmøtte. Og det var en tydelig preget statsminister som møtte pressen.

- Jeg har det vanskelig, for dette er en veldig krevende situasjon. Samtidig er det en god følelse å få lov til å møte dem og si til dem at vi føler med dem. Et helt norsk folk, en hel verden føler med dem. Det har vært godt å få lov å si det til dem, sa Stoltenberg ifølge NTB.

Stoltenberg slet med å holde tårene tilbake, og bekreftet at han kjente både flere av de drepte, og ikke minst pårørende.

- Det blir ekstra tungt når det handler om mennesker jeg kjenner. Jeg kjenner flere av dem som har mistet livet, kjenner foreldrene til flere av dem, og dette har skjedd på et sted hvor jeg har tilbrakt min ungdom hvor jeg ble politisk aktiv og politisk skolert. Utøya er mitt ungdomsparadis, og i går ble det et helvete. Det viktige budskapet er å ta tilbake Utøya. Ingen skal få ta den fra ungdommene. Kan jeg hjelpe med det, så gjør jeg det, sa en følelsesladet statsminister.

Også deler av kongefamilien tok seg i dag turen til pårørendesenteret på Sundvolden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere