*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har en god sjanse

Foto: Paul Weaver (Side2)

Anette Wiborg er Norges modellhåp.

09.11.10 10:50

(SIDE2): Tidligere i år ble Anette Wiborg kåret til Specsavers nye brillemodell i den norske utgaven av optikerkjedens modellkonkurranse.

Les hele saken:- Endelig ble det seier

- Jeg har sett bilder
Nå skal den blonde 20-åringen reise til den internasjonale finalen i London, og kjempe mot en rekke andre kandidater - men dette skremmer på ingen måte den langbente skjønnheten.

- Jeg har sett bilder av de andre kandidatene, unntatt Sverige, og jeg tror jeg har en ganske god sjanse. Jeg tror jeg kommer til å slite litt mot Danmark, men dette er jo et catwalkshow og jeg vet jo ikke hvordan de er på catwalken, sier Wiborg til Side2.

Se hvem Wiborg konkurrerte mot i den Norske finalen: Se modellfinalistene

- Det er min spesialitet
Mange kjenner kanskje den blonde skjønnheten fra TV 3-serien «Top Model», hvor hun i 2007 havnet på en respektabel femteplass. Selv om hun allerede har en førsteplass i lommen, er det liten tvil om at modellen har større ambisjoner.

- Jeg vil si jeg er god på catwalken. Jeg har jo jobbet med det i fire år, og det har vært min spesialitet. Jeg har jo også danset på scenen. Jeg tror jeg har en ganske god sjanse, og jeg skal nok få banket de, spøker hun.

Les også:Dette er modellkravene

- Jeg kler briller
Wiborg har aldri vært i London før, så hun gleder seg stort til å befinne seg i den britiske hovedstaden.

- Jeg gleder meg egentlig til hele opplegget. Selv om vinneren får en modellkontrakt, så er det jo ikke sikkert man får noen jobber. Men det er kjempegøy å være med på hele opplegget. Det er en opplevelse for livet, innrømmer Norges modellhåp.

Hun synes det er vanskelig å sette fingeren på hva hennes svakheter er, foruten at hun er utrolig skravlete, men har derimot ingen problemer med å nevne sine styrker.

- Hvis vi blir tatt bilde av så vet jeg at jeg er fotogen, og jeg vet at jeg kler briller. Og så føler jeg meg også trygg på scenen, sier Wiborg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Mer nervøs enn jeg trodde
Modellen synes det skal bli spennende å konkurrere mot de andre kandidatene, men har også tenkt litt på utfordringene.

- Jeg bruker ikke å ha sceneangst, men jeg ble mer nervøs enn jeg trodde da jeg svarte på spørsmålene under den norske finalen. Nå blir det jo også mer publikum, og man skal svare på engelsk. Det er så forferdelig når det man skal si på engelsk kommer ut helt feil, sier Wiborg, og ler.

Gikk hårvisning
Men den vakre blondinen har i alle fall fått god trening i å befinne seg i søkelyset.

Wiborg har nemlig akkurat kommet hjem fra Paris, hvor hun deltok i en stor internasjonal hårmesse for frisører. Da var den langbente 20-åringene også å se på catwalken.

- Jeg var med det nordiske temaet, og her kom de beste frisørene fra hele verden. Det var utrolig gøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.