RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har flere ganger vurdert å få en slutt på alt

Foto: Foto (Frp/Flickr)
Sist oppdatert:
Trond Birkedal innrømmer at han vurderte selvmord.

- Jeg har vært gjennom hele følelsesregisteret, og har flere ganger vurdert å få en slutt på alt. Det ville vært et enkelt valg. Da hadde jeg sluppet unna alt det jeg gruer meg sånn til

nå, sier Trond Birkedal i et intervju med Rogalands Avis.

Les eksklusivt intervju over fem sider med Trond Birkedal i dagens papirutgave av Rogalands Avis.

Intervjuet er det første han gjør etter lølatelsen på fredag.

Les også: Trond Birkedal er løslatt.

- Å se vanlige folk i øynene på gata, er kanskje det jeg gruer meg mest til. Jeg har et ansikt folk kjenner igjen, og svært mange har lest medienes dekning. Samtidig føler jeg meg

akkurat nå så liten som det er mulig å føle seg. Men jeg kan ikke gjemme meg vekk. Det går ikke. Heldigvis har jeg en sterk rygg, sier Birkedal, til avisen.

Passiv tilskuer
I det samme intervjuvet avviser ikke Birkedal at han kan komme til å fullføre perioden som folkevalgt i både bystyret, formannskapet og i fylkestinget.

- Jeg har trukket meg fra alle partiverv, men ikke søkt om fritak for mine folkevalgte forpliktelser. Det må jeg tenke gjennom denne uken. Det er mye jeg må hensyn til. Blant annet om jeg skal ta den påkjennelsen det vil være å opptre i offentligheten. I tillegg vil jeg naturligvis konferere med partiet, sier Trond Birkedal til Rogalands Avis.

Han ringte generalsekretær Geir Mo da navnet hans ble offentligjort i mediene. Birkedal sier at Mo var mest opptatt av den menneskelige siden av saken og at det ikke var snakk om noe fordømmelse. Han mener det er vanskelig å vurdere om partiet gjorde noe feil i sin håndtering av saken. Birkedal beskriver seg selv som en passiv tilskuer til slutten på sin egen politiske karriere.

Fortsatt fullverdig folkevalgt
Å være folkevalgt er uavhengig av verv i partiet, og det finnes flere eksempler på at folkevalgte for eksempel har skiftet parti, men beholdt verv i kommunale utvalg og styrer.

Ordfører Leif Johan Sevland (H) sier kommunen fortsatt betrakter Birkedal som fullverdig folkevalgt, og som medlem av både bystyre, formannskapet og kommunalutvalget. Det framgår også av kommunens nettsider.

- Bystyret vil ta stilling til en eventuell søknad fra Birkedal om den kommer. De som søker har som regel tungtveiende argumenter. Jeg kan ikke huske at noen er nektet fritak, sier Sevland til Rogalands Avis.

Birkedal er også medlem av fylkestinget i Rogaland fylkeskommune, samt opplæringsutvalget.

Birkedal er siktet etter følgende paragrafer i

straffeloven:

  • § 196. Den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 6 år.
  • § 201b. Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det.

Les flere saker i Rogalands Avis her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere