Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har forbrutt meg mot det kjæreste vi har

- Jeg har ikke bare forbrutt meg mot norsk lov, men mot det kjæreste vi har. Barna våre.

FOLLO TINGRETT (Nettavisen): - Jeg har ingen unnskyldninger, men jeg har en del forklaringer på hva som har skjedd - for de som vil lytte, sa Erik Andersen i sin forklaring i Follo tingrett mandag.

Andersen fortalte at han begikk lovbrudd fordi han kom inn i en dyp depresjon, noe han sier han vil fortelle mer om senere i sin forklaring.

I dag får han hjelp, og han takket de ansatte på Ila fengsel for deres hjelp.

- Jeg har gjort pedofile handlinger
- Jeg er enig i at jeg har gjort noen pedofile handlinger, men jeg har aldri hatt noen glede av å ha fantasier, bilder, filmer (av barn i seksuelle sammenhenger, red. anm.). Det har aldri vært noe slikt på noen av pc-ene mine, eller andre steder.

- Den som snakker nå, er ikke den personen som begikk disse overgrepene. Jeg er nå frisk som en fisk. Jeg så reaksjonene i 2006 og jeg så reaksjonen fra allmennheten og jeg stoppet da med det. Jeg så at jeg kunne være en av de som ble omtalt. Da jeg besluttet å stoppe den sommeren, så gikk jeg med en forferdelig klump inni meg. Jeg så ingen løsning på hvordan jeg skulle få det vekk.

- Det har vært godt å bli tatt. Det har vært godt å få løsnet de knutene som har vært i meg. Uten den hjelpen jeg har fått underveis, kunne jeg ikke sittet her og takle det slik jeg gjør.

Andersen sa også at han i tiden etter pågripelsen har tenkt på å ta sitt eget liv, og at han tror at mange hadde ønsket at han hadde gjort det.

Gikk med selvmordstanker
- Jeg er sterkt preget av alvorets stund og stiller meg uforstående til den tiltalen som er reist i forhold til antall punkter og voldtekter, sa Andersen.

Han har erkjent skyld for 13 av de 66 tiltalepunktene, og mener at han ikke har vært Lommemannen det har blitt snakket om i de flere hundre sakene som har blitt henlagt. Han mener at politiet og media har tegnet et bilde av ham som et monster.

- Jeg føler at media og politiet indirekte har prøvd å skubbe meg utfor et stup og nærmest ta livet av meg. Det begrunner jeg i alt som har vært skrevet om et monster som har forgrepet seg på 380 barn rundt i Norges land, sa Andersen i retten.

Han mener at han også i dag er offentlig "skyldig" i de sakene som er henlagt.

- Jeg har en følelse av at den skuffen politiet har av henlagte saker, er en skuff de nå tømmer over hodet på meg, sa han i retten.

Han mener at politiet burde fortsette å etterforske disse sakene for å finne overgriperne.

- Jeg er svært skuffet over politiets mangefulle objektivitet og etterforskning som også stiller barnas og de implisertes rettssikkerhet i fare, sa Erik Andersen mandag.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut