*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har fulgt reglene

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Stein Erik Hagen tar ikke kritikk for at Oslo kommune sponset hans varmepumper med 180.000 i gigantvillaen i Holmenkollen.

09.01.10 22:26

– Jeg ser ingen grunn til å kommentere dette, da mine folk har fulgt gjeldende regler for slike tiltak, skriver Hagen i en tekstmelding til tv2nyhetene.no.

Ifølge TV 2 befinner Hagen seg i utlandet og har ikke lest lørdagens oppslag i VG.

Varmer opp svømmehallen
Utbetalingen på 180.000 kroner er den største Enøk-etatens klimafond noensinne har gjort til en enkeltperson, skriver VG lørdag.

Varmepumpen er plassert i Hagens 1.700 kvadratmeter store villa i Voksenkollveien i Oslo, der den blant annet sørger for å varme opp kjøpmannens private svømmehall.

Da Hagen søkte om enøkstøtte oppga han at villaen hadde et samler strøm- og oljeforbruk på 325.000 kilowattimer i året. En gjennomsnittlig norsk husstand har et årlig forbruk på 20.000 kilowattimer.

Hagen er svært godt fornøyd med sin nye varmepumpe og har i år trolig redusert strømregninga med minst like mye som han fikk i støtte fra Oslo kommune.

– Ifølge beregninger vi har fått gjort, sparer vi med varmepumpen 200.000 kilowattimer i året, sier eiendomssjef Arne N. Ruud i Hagens familieselskap Canica.

– Ikke Hagen vi tenkte på

Ikke alle politikerne er like glade for løsningen.

– Det var ikke akkurat Stein Erik Hagen vi tenkte på da denne støtteordningen ble laget, medgir byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp) til VG.

Men Marianne Marthinsen (Ap) mener det er bra at Hagen har fått tilskudd for å erstatte oljefyr med varmepumpe.

– Stein Erik Hagen har vel vært rammet av finanskrisen han også. Det kan være fint og hyggelig for ham å se at han får noe tilbake for å betale skatt, sier Marthinsen, som sitter i Energi- og miljøkomiteen, til VG.

Hun får støtter fra Heikki Holmås (SV).

– Jeg synes det er bra at Stein Erik Hagen installerer varmepumpe og bidrar til miljøet. Og hvis dette kan få ham til å betale skatt med litt mer entusiasme, så har vi oppnådd to ting på en gang, og det er jo bra, sier Holmås, som er leder for Kommunal- og forvaltningskomiteen, til avisen.

(NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.