RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har fulgt reglene

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen tar ikke kritikk for at Oslo kommune sponset hans varmepumper med 180.000 i gigantvillaen i Holmenkollen.

– Jeg ser ingen grunn til å kommentere dette, da mine folk har fulgt gjeldende regler for slike tiltak, skriver Hagen i en tekstmelding til tv2nyhetene.no.

Ifølge TV 2 befinner Hagen seg i utlandet og har ikke lest lørdagens oppslag i VG.

Varmer opp svømmehallen
Utbetalingen på 180.000 kroner er den største Enøk-etatens klimafond noensinne har gjort til en enkeltperson, skriver VG lørdag.

Varmepumpen er plassert i Hagens 1.700 kvadratmeter store villa i Voksenkollveien i Oslo, der den blant annet sørger for å varme opp kjøpmannens private svømmehall.

Da Hagen søkte om enøkstøtte oppga han at villaen hadde et samler strøm- og oljeforbruk på 325.000 kilowattimer i året. En gjennomsnittlig norsk husstand har et årlig forbruk på 20.000 kilowattimer.

Hagen er svært godt fornøyd med sin nye varmepumpe og har i år trolig redusert strømregninga med minst like mye som han fikk i støtte fra Oslo kommune.

– Ifølge beregninger vi har fått gjort, sparer vi med varmepumpen 200.000 kilowattimer i året, sier eiendomssjef Arne N. Ruud i Hagens familieselskap Canica.

– Ikke Hagen vi tenkte på

Ikke alle politikerne er like glade for løsningen.

– Det var ikke akkurat Stein Erik Hagen vi tenkte på da denne støtteordningen ble laget, medgir byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp) til VG.

Men Marianne Marthinsen (Ap) mener det er bra at Hagen har fått tilskudd for å erstatte oljefyr med varmepumpe.

– Stein Erik Hagen har vel vært rammet av finanskrisen han også. Det kan være fint og hyggelig for ham å se at han får noe tilbake for å betale skatt, sier Marthinsen, som sitter i Energi- og miljøkomiteen, til VG.

Hun får støtter fra Heikki Holmås (SV).

– Jeg synes det er bra at Stein Erik Hagen installerer varmepumpe og bidrar til miljøet. Og hvis dette kan få ham til å betale skatt med litt mer entusiasme, så har vi oppnådd to ting på en gang, og det er jo bra, sier Holmås, som er leder for Kommunal- og forvaltningskomiteen, til avisen.

(NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere